• Головна
  • Світ
  • Хвиля самогубств серед російських чиновників: чиновниця Міноборони РФ вистрибнула з 16 поверху своєї квартири

Хвиля самогубств серед російських чиновників: чиновниця Міноборони РФ вистрибнула з 16 поверху своєї квартири

Хвиля самогубств серед російських чиновників: чиновниця Міноборони РФ вистрибнула з 16 поверху своєї квартири

Слідчий комітет Росії підтвердив смерть Янкіної й відкрив кримінальну справу

58-річну Марину Янкіну, главу фінансового управління Західного військового округу Міноборони РФ, знайшли мертвою біля під'їзду багатоповерхівки на вулиці Замшина у Санкт-Петербурзі. За попередніми даними, Янкіна ймовірно, покінчила життя самогубством. Її особисті речі та документи знайшли на балконі 16-го поверху.

Про це пише The New York Post.

За повідомленням росЗМІ, за кілька хвилин до ймовірного самогубства Янкіна зателефонувала колишньому чоловікові та розповіла, що збирається зробити. Вона також попросила його викликати поліцію.

Янкіна була ключовою фігурою у фінансуванні війни Росії в Україні, адже була керівницею управління фінансового забезпечення Міноборони Західного військового округу, який безпосередньо займається вторгненням.

Слідчий комітет Росії підтвердив смерть Янкіної й відкрив кримінальну справу.

Зазначається, що до приходу в Західний військовий округ Янкіна працювала в Федеральній податковій службі, а також обіймала посаду заступника голови Комітету з майнових відносин Санкт-Петербурга.

Додамо, що раніше цього тижня 72-річний генерал-майор Міністерства внутрішніх справ Росії Володимир Макаров, ймовірно, скоїв самогубство у передмісті Москви. За непідтвердженими даними, генерал «впав у глибоку депресію» після того, як Путін його звільнив у січні 2023 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності