• Головна
  • Світ
  • Роблять нові провокації: над Польщею перехопили російські військові літаки

Роблять нові провокації: над Польщею перехопили російські військові літаки

Роблять нові провокації: над Польщею перехопили російські військові літаки

Прем’єр-міністр Польщі зазначив, що «кожен має усвідомлювати російську загрозу», допоки війна в Україні не завершиться перемогою України

Винищувачі F-35 ВПС Нідерландів у понеділок, 13 лютого, перехопили три російські літаки, які наблизилися до зони ППО Польщі. Нідерландські літаки виконують місію моніторингу повітряного простору НАТО над Центральною та Східною Європою.

Про це пише RMF 24.

У вівторок, 14 лютого, відповідаючи на запитання про інцидент, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сказав, що це свідчить про те, що «Путін і Кремль продовжуватимуть вдаватися до нових і нових провокацій».

«Вони перевірять пильність, перевірять узгодженість і єдність трансатлантичного альянсу», - додав він.

Водночас Моравецький підкреслив, що потрібно зберігати спокій і швидко реагувати, але узгоджуючи це із союзниками. У цьому контексті він нагадав про подію 15 листопада 2022 року, коли під час російського ракетного обстрілу України на територію Польщі поблизу польсько-українського кордону впала ракета, внаслідок чого загинуло двоє людей.

«Тоді разом із нашими союзниками ми приймали правильні рішення», – сказав очільник польського уряду.

Також Моравецький зазначив, що «кожен має усвідомлювати російську загрозу», допоки війна в Україні не завершиться перемогою України.

Додамо, що 13 лютого нідерландські F-35 перехопили російський літак Іл-20М, який летів з двома винищувачами Су-27. Потім машини слідували за винищувачами Eurofighter німецького Люфтваффе над Балтійським морем. Як повідомлялося, російські літаки летіли без транспондера і плану польоту.

Нагадаємо, російський військовий інженер-конструктор бомбардувальників «Ту-160» попросив притулок у США та запропонував розкрити деякі з найбільш ретельно охоронюваних військових таємниць Росії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності