• Головна
  • Світ
  • Путін пересувається бронепоїздом: як виглядає особистий вокзал кремлівського диктатора (фото)

Путін пересувається бронепоїздом: як виглядає особистий вокзал кремлівського диктатора (фото)

Путін пересувається бронепоїздом: як виглядає особистий вокзал кремлівського диктатора (фото)

Путін планував відремонтувати та використовувати спецвокзал ще у 2011 році, але зробив це лише напередодні повномасштабного вторгнення в Україну

У центрі Москви журналісти знайшли терміново відремонтований перед війною спецвокзал. Зазначається, що зараз президент Росії Владімір Путін користується не літаком, а бронепоїздом.

Про це пише Sota.

Так, компанія «РемБудСервіс» опублікувала докладні фото вокзалу в якості прикладу своєї роботи. Там є  приймальня, VIP-зона, зал нарад та зал для супроводжуючих.

Водночас за даними «Вебархіву», сторінка з фотоописом вокзалу, яка на сайті називається «адміністративною будівлею РЖД [Российские железные дороги, - ред.]», була кешована 20 січня 2022 року. Тож можна говорити про те, що вокзал був підготовлений до використання незадовго до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Раніше центр «Досьє» повідомляв, що Путін в очікуванні війни почав активно користуватися бронепоїздом замість літака у другій половині 2021 року, побоюючись, що його пересування можна буде відстежувати онлайн.

Сама ж будівля вокзалу відома всім ще з брежнєвських часів: вона розташована за адресою Індустріальний провулок 9с1 (між Ленінградським вокзалом та Ризькою естакадою) й відома як «спецвокзал», а офіційно – «Вагонна ділянка центрального напрямку». При цьому ще в середині 2010-х років ця будівля була напівзанедбаною. У поганому стані вона була й у 2021 році, однак перон уже був прикритий непрозорими панелями, які були відсутні в середині 2010-х років.

При цьому Володимир Путін планував відремонтувати та використовувати спецвокзал ще у 2011 році, коли у грудні [вже після повідомлення про «рокировку», - ред.] ФДБУ «Транспортний комбінат «Росія» Управління справами президента уклав контракт на відповідні роботи. Втім голова ФДБУ привласнив 26 мільйонів рублів, підписавши кошторис на невиконані роботи. Як результат – у 2016 році він був виданий Росії Чехією і засуджений на 5 років колонії.

Натомість закупівлі, пов'язані з «Рембудсервісом», засекречені з 2018 року. Раніше компанія виконувала роботи, зокрема, для МЗС та АП Путіна. Крім того, секретність закупівель підтверджується зникненням записів у «Держзакупівлях» та оновленням портфоліо на сайті компанії.

Нагадаємо, у Кремлі запланували на 22 лютого мітинг-концерт, в якому, як очікується, візьме участь президент Росії Володимир Путін.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності