• Головна
  • Світ
  • Представлятиме «мирну позицію» щодо війни в Україні: очільник МЗС Угорщини прилетів у Білорусь

Представлятиме «мирну позицію» щодо війни в Україні: очільник МЗС Угорщини прилетів у Білорусь

Представлятиме «мирну позицію» щодо війни в Україні: очільник МЗС Угорщини прилетів у Білорусь

Позиція Угорщини полягає в тому, що «канали зв'язку треба тримати відкритими»

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто у понеділок, 13 лютого, прибув з візитом до Білорусі. Там він хоче представляти «мирну позицію» щодо війни в Україні.

Про це Сіярто повідомив у Facebook

«Війна в Україні стає все жорстокішою і внаслідок бойових дій гине все більше людей. Тепер треба рятувати людські життя, і це можна зробити лише з миром. Угорщина очікує, що всі члени міжнародної спільноти діятимуть для забезпечення негайного миру та уникнення кроків щодо продовження війни чи ескалації. Цю мирну позицію я теж представлятиму на сьогоднішніх переговорах у Мінську», – написав глава МЗС Угорщини.

При цьому Сіярто допускає, що багато хто «нападе на нього через візит», але позиція Угорщини полягає в тому, що «канали зв'язку треба тримати відкритими».

Додамо, що за час повномасштабної війни очільник угорської дипломатії також двічі відвідував Москву – у липні та жовтні минулого року.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше заявляв, що Україна стала заручницею Віктора Орбана у боротьбі угорського прем'єр-міністра за отримання заморожених коштів ЄС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності