• Головна
  • Світ
  • Зруйнували плани росіян: Україна попередила Молдову про можливий державний переворот

Зруйнували плани росіян: Україна попередила Молдову про можливий державний переворот

Молдова

Росія хотіла привести до влади свій маріонетковий уряд, зупинити процес євроінтеграції країни та використати Молдову у війні проти України

Президентка Молдови Майя Санду підтвердила план Росії по дестабілізації ситуації в країні, який розкрила Україна.

Про це вона повідомила 13 лютого на брифінгу в Кишиневі, передає Радіо Свобода.

Президентка розповіла, що росіяни організували протести опозиції та для штурму урядових будівель підготували спеціальних бійців у цивільному. Таким чином вони планували здійснити державний переворот в Молдові.

«Це короткостроковий план, який передбачає диверсії із залученням осіб з військовою підготовкою, переодягнених у цивільне. Вони планують насильницькі дії, у тому числі напади на деякі держустанови і захоплення заручників», — заявила Санду.

Головна мета росіян — привести до влади свій маріонетковий уряд, зупинити процес євроінтеграції країни та використати Молдову у війні проти України. Вони розраховували на допомогу проросійської партії «Шор», злочинних угрупувань, деяких колишніх правоохоронців та людей пов’язаних із олігархом Владом Плахотнюком. План також передбачав диверсії та залучення до них спеціалістів з Білорусі, Чорногорії та Сербії.

Президентка Молдови Майя Санду підтвердила, що саме українська сторона передала їй плани Кремля щодо дестабілізації ситуації у Молдові. Вона додала, що силові структури Молдови готуються запобігати цим провокаціям і тримають ситуацію під контролем.

Нагадаємо, Молдовська розвідка готується до нападу росіян. Росія планує «йти далі», щоб створити коридор з невизнаною Придністровською республікою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності