• Головна
  • Світ
  • Путін виступить на концерті-мітингу у Лужниках до річниці вторгнення — ЗМІ

Путін виступить на концерті-мітингу у Лужниках до річниці вторгнення — ЗМІ

Путін виступить на концерті-мітингу у Лужниках до річниці вторгнення — ЗМІ

Востаннє Путін виступав у Лужниках 18 березня, через три тижні після початку повномасштабної війни проти України

У Кремлі запланували на 22 лютого мітинг-концерт, в якому, як очікується, візьме участь президент Росії Володимир Путін.

Про це пише «Радіо Свобода» з посиланням на російське видання «РБК», яке отримало інформацію з трьох джерел. Найімовірніше місце проведення заходу — Лужники.

Востаннє Путін виступав у Лужниках 18 березня, через три тижні після початку повномасштабної війни проти України. Шоу було присвячене восьмиріччю анексії Криму.

За словами одного з джерел, мітинг-концерт 22 лютого може розглядатися як своєрідне «продовження» послання Путіна Федеральним зборам РФ, яке ЗМІ анонсували на 21 лютого. Кремль поки що цю дату не підтверджував.

Джерело російського державного агентства «РИА Новости» в парламенті Росії також повідомило, що на 22 лютого в Лужниках запланований мітинг-концерт на 200 тисяч осіб за участю Путіна.

Речник російського президента Дмитро Пєсков сказав «РБК», що йому «поки що нічого сказати» про захід у Лужниках.

Один зі співрозмовників «РБК» зазначив, що цього року послання Путіна хочуть провести максимально близько до роковин повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, 21 лютого виповниться рік після того, як Путін оголосив про визнання «незалежності» угруповань «ДНР» і «ЛНР». Наступного дня Держдума та Рада федерації Росії ратифікували договори про співпрацю з цими угрупованнями.

Також Рада федерації Росії дала дозвіл президенту на використання російських збройних сил за кордоном.

МЗС України заявило, що визнанням так званих «ЛНР» та «ДНР» російська сторона грубо порушила основи міжнародного права, а саме рішення не матиме жодних правових наслідків. Країни Заходу почали вводити санкції проти Росії.

24 лютого 2022 року за наказом президента Володимира Путіна російські війська здійснили повномасштабне вторгнення на територію України.

Нагадаємо, слідчі перехопили розмову Путіна з ексголовою «ЛНР». 15 листопада 2017 року президент РФ у телефонному режимі обговорив ситуацію на окупованих територіях сходу України з тодішнім головою «ЛНР» Ігорем Плотницьким. Путін цікавився, чи є загострення на сході України, яка соціально-економічна ситуація в регіоні та пообіцяв відправити допомогу в регіон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності