• Головна
  • Світ
  • Франція профінансує професійні та мовні курси українок у Жешуві

Франція профінансує професійні та мовні курси українок у Жешуві

Франція профінансує професійні та мовні курси українок у Жешуві

Головне завдання — допомогти біженцям знайти роботу та інтегруватися в місцеву громаду

Польське місто Жешув отримає 60 тисяч євро на підтримку програми допомоги біженцям з України. Гроші допоможуть у вивченні мови та професійній активізації жінок, які оселилися в місті, тікаючи від війни.

Про це пише Radio RMF 24.

Зазначається, що від початку війни Жешув допомагає українцям, за що отримав звання «Місто-рятівник». Водночас зараз головне завдання — допомогти біженцям знайти роботу та інтегруватися в місцеву громаду.

Так, Асоціація французьких міст пожертвувала 60 тисяч євро на спільну програму допомоги «Активація та інтеграція 25 жінок з України». Відтак, проєкт Жешува та CITÉS UNIES FRANCE має допомогти вирішити найгостріші проблеми, пов’язані з працевлаштуванням та знанням польської мови серед жінок-біженок.

«Деякі з них погано знають польську мову і не беруться на роботу», — каже мер Жешува Конрад Фйолек.

Тож за ці кошти 25 українок отримають психологічну підтримку, консультації з питань кар’єри, професійні курси, курси польської мови.

Нагадаємо, заступник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин каже, що Росія почала широку дезінформаційну кампанію проти Польщі. Йдеться про розсилку листівок і листів, які будуть надсилатись, начебто, від імені Міністерства внутрішніх справ та адміністрації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності