• Головна
  • Світ
  • Посилення тиску ЄС на Росію та підозра Пригожину:  дайджест важливих для країни подій

Посилення тиску ЄС на Росію та підозра Пригожину:  дайджест важливих для країни подій

Посилення тиску ЄС на Росію та підозра Пригожину:  дайджест важливих для країни подій

Розповідаємо про п’ять санкційних новини, якими відзначився цей тиждень

Цей тиждень був багатим на санкційні новини, які світові ЗМІ максимально поширювали у світовому інформаційному просторі.

 LVIV.MEDIA розповідає, як вони вплинуть на подальший розвиток війни з Росією.

Посилення тиску на Росію з боку ЄС

Перша і найбільша новина - це поглиблення санкційного тиску на Росію з боку ЄС. Під час візиту Урсули фон дер Ляєн та Жозепа Борреля до Києва було анонсовано 10-й санкційний пакет. Так Єврокомісари хочуть привітати кремлівського диктатора із так званим «днем російської армії» та оголосити санкції на роковини вторгнення.

Водночас є припущення, що ЄС сьогодні прагне повернутись у велику гру, адже протягом 2022 року ЄС поки грав другу скрипку.  Виною цьому є інертність самої європейської конструкції. На додачу. деякі значні країни Європи, до початку війни не вірили в перемогу України.

Підозра Пригожину

Другою санкційною новиною стало рішення Генерального прокурора України оголосити хазяїну ПВК «Вагнер» Пригожину підозру у посяганні на територіальну цілісність України.

Отже, США недарма надала структурам Пригожина статус міжнародної кримінальної організації, які представлені, зокрема, у Судані, Лівії, ЦАР, Малі та Сирії. Де місцеві режими отримують військову підтримку, Пригожин – доступ до корисних копалин, а російські спецслужби, що ним керують, поширюють свій вплив, при тому формально не мараючи руки у чужих штучно-організованих громадянських війнах.

За інформацією від «The Washington Post», ЦРУ взялося викорінити діяльність цієї банди в Африці та на Близькому Сході, але поки що лише доводячи до місцевих еліт усі ризики співпраці з Пригожиним. Видання підкреслює, що зараз лунає останнє попередження, потім на Пригожина буде «відкрита справжнє африканське сафарі».

Конфіскація активів кремлівського олігарха Малофєєва

Американські ЗМІ вкрай деталізовано описували всьому світу, що у когорті Путіна Малофєєв відігравав важливу роль так званого монархіста, у якого є свій ручний ідеолог Дугін, вкупі з яким Малофєєв зчиняв збурення у Криму та на Донбасі.

«Shell» та «Total» зловили на використанні російського скрапленого газу

Голландську «Shell» та французьку «Total» зловили на використанні ними російського скрапленого газу. Нові викриття – новий скандал, який можна охарактеризувати, як елемент самоочищення від всього кремлівського.

Закриття Туреччиною можливості обслуговувати росавіафлот

У Туреччині закриють виявлену шпаринку для обслуговування російського авіафлоту до складу якого входять західні літаки.

За даними The Wall Street Journal, Китай та Туреччина продовжують постачати Росії військові технології. Тим часом, США офіційно запросили дозвіл у Японії на розміщення на її островах американських ракет середнього радіусу дії.

Цілком очевидно, що мета такого кроку – забезпечення у регіоні рівноваги сил із КНР.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності