• Головна
  • Світ
  • Польські фермери невдоволені якістю українського зерна: вони повідомили про свої вимоги

Польські фермери невдоволені якістю українського зерна: вони повідомили про свої вимоги

Польські фермери невдоволені якістю українського зерна: вони повідомили про свої вимоги

Через великі надходження зерна з України ніхто не хоче купувати зерно у польських фермерів

Фермери, які протестували проти зерна з України, написали петицію до воєводи, в якій вимагали проводити санітарний контроль зерна з України.

Про це повідомляє польська радіостанція RMF 24.

Нещодавно представники польських фермерів вийшли на протест до прикордонних переходів з Україною. Там вони зустрілися з підкарпатським воєводою Євою Леніарт. Згодом протестувальний надіслали їй петицію з вимогою проводити санітарний контроль зерна з України.

«Ми сказали воєводі, що вимагаємо, щоб українське зерно було під заставу чи мито, тому що за обіцянками Польща мала бути лише транзитною країною, а зерно мало йти в треті країни, а цього немає. Засіки в області переповнені, і ніхто не хоче купувати зерно у польських фермерів», — повідомив організатор фермерських протестів у Медиці Роман Кондров.

Також він зазначив, що через вищезгадані обставини у Польщі впала ціна на зерно. Це суттєво погіршує становище місцевих фермерів. За їх словами, наступні протести відбудуться вже найближчими днями.

Мітингувальники вважають українське зерно неякісним. І відповідь на це воєвода Єва Леніарт відмовилася брати зразки українського зерна та зазначила, що вона не є уповноваженою особою у цьому питанні. Однак воєвода прийняла петицію та пообіцяла направити її до відповідних служб.

Додамо, поляки планують провести акції протесту на кордоні. Вони невдоволені надмірним рухом автомобілів з України на прилеглих до кордону населених пунктах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності