• Головна
  • Світ
  • США вперше передадуть Україні конфісковані у російського олігарха гроші

США вперше передадуть Україні конфісковані у російського олігарха гроші

Фото з відкритих джерел

Йдеться про кошти Константіна Малофєєва

Сенат США ухвалив поправку до бюджету США, яка дозволяє передавати конфісковані кошти на користь України.

Про це пише CNN.

Прокуратура Сполучених Штатів Америки планує передати Україні 5,4 мільйона доларів, конфісковані у російського олігарха. За словами генпрокурора США Мерріка Гарланда, йдеться про кошти бізнесмена Констянтина Малофєєва.

«Сьогодні я оголошую, що дозволив першу в історії передачу конфіскованих російських активів для використання в Україні. Активи були конфісковані після того, як я оголосив у квітні минулого року про висунення обвинувачення російському олігарху Константіну Малофєєву в ухиленні від санкцій», — зазначив він під час спільного брифінгу з генпрокурором України Андрієм Костіним.

Подібне рішення Сенат США приймає вперше. Кошти з олігарха Констянтина Малофєєва стягнули за те, що він порушував санкційний режим. За даними Мінфіну Штатів, у червні з його банківського рахунку вилучили мільйони доларів. Також проти нього були введені санкції за те, що він діяв в інтересах чи від імені уряду РФ.

Російські військові злочинці не знайдуть притулку в Сполучених Штатах!

Меррік Гарланд Меррік Гарланд

За словами голови Комітету Верховної ради з питань правової політики Дениса Маслова, перерахування цих коштів займе лише декілька тижнів. Всю конфісковану суму передадуть на відбудову України.

Додамо, США викрили мережу осіб з усього світу, які допомагали Росії обходити санкції та підтримували оборонний комплекс РФ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності