• Головна
  • Світ
  • Відомий дизайнер Пако Рабанн помер у віці 88 років

Відомий дизайнер Пако Рабанн помер у віці 88 років

Пако Рабанн

Він отримав світову популярність завдяки своїм ексцентричним дизайнам одягу

Французький модельєр Пако Рабанн, відомий своїми парфумами та дизайном одягу, помер у віці 88 років.

Про це 3 лютого повідомляє BBC.

За інформацією Reuters, смерть дизайнера підтвердив представник іспанської групи Puig, яка контролює бренд Paco Rabanne. Спікер додав, що модельєр «відзначив покоління своїм радикальним баченням моди, і його спадщина буде жити».

«Пако Рабанн зробив трансгресію магнетичною. Хто ще міг спонукати модних парижанок вимагати сукні з пластику та металу? Хто, як не Пако Рабанн, міг уявити аромат під назвою Calandre — це слово означає „автомобільна решітка“ — і перетворити його на ікону сучасної жіночності?», — сказав Хосе Мануель Альбеса, президент відділу моди та краси Puig.

Додамо, Пако Рабанн отримав світову популярність завдяки своїм ексцентричним дизайнам одягу. Міжнародну славу він здобув у 1960-х роках, але вже наприкінці 1999-го року відійшов від моди. Після того дизайнера рідко бачили на публіці. Водночас у 2011 році Puig відновив модний бізнес Rabanne, спочатку з індійським дизайнером Манішем Аророю. Згодом будинок моди очолив француз Жюльєн Доссена.

Загалом Рабанн був найбільш відомий своїми металевими ансамблями, однак у 1966-му році він представив свою першу колекцію з використанням пластику. Дебютна колекція під назвою «12 суконь, які неможливо носити з сучасних матеріалів» розлютила французьку модну пресу, але спрямувала кар’єру дизайнера вгору. Далі модельєр перейшов від пластику до металу, паперу, ґудзиків і хутра. Завдяки використанню альтернативних та індустріальних матеріалів Рабанн став вважатися футуристичним фантазером моди.

Нагадаємо, у віці 84 років 15 січня пішов з життя відомий грузинський артист Вахтанг Кікабідзе. Він був відомий своєю підтримкою України, називав війну справжнім геноцидом з боку Росії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності