• Головна
  • Світ
  • У російських магазинах може зникнути сметана: з чим це пов’язано

У російських магазинах може зникнути сметана: з чим це пов’язано

У російських магазинах може зникнути сметана: з чим це пов’язано

За словами експерта, галузь «провалилася» у 80-90-х роках

Відсутність біофабрик поставила молочну промисловість у Росії майже на повну залежність від імпорту заквасок. Відтак, через санкції у магазинах РФ незабаром може зникнути сметана.

Про це в інтерв'ю російському пропагандистському медіа «РБК» заявив засновник холдингу «АгріВолга» Сергій Бачин.

За його словами, галузь «провалилася» у 80-90-х роках. Зокрема, серйозною проблемою є залежність від імпортних ферментів, які тепер не постачають через санкції. Тож зараз молочну галузь потрібно створювати заново.

«Споживачі, мабуть, навіть не до кінця розуміють, що якщо раптом Європа запровадить санкції на молочні закваски, то сметани в Росії не буде. Ми не зможемо її зробити, тому що залежність тут тотальна. Вважаю, що це проблема стратегічного рівня», — сказав Бачин.

Він додав, що йдеться, в першу чергу, про біозакваски, що викликають бродіння мікробіологічних складах, які необхідні для виробництва кисломолочної продукції та сироваріння. Нині ж 90% російського ринку займають імпортні закваски, тоді як власні біофабрики для їхнього виробництва у Росії відсутні.

Нагадаємо, у Росії сталися «хрещенські дива» — сибірський вчений винайшов інноваційне кадило, а в жителів Іркутської області з кранів два дні йшла лише свята вода.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності