• Головна
  • Світ
  • «Проукраїнський» кандидат перемагає на президентських виборах у Чехії: деталі

«Проукраїнський» кандидат перемагає на президентських виборах у Чехії: деталі

«Проукраїнський» кандидат перемагає на президентських виборах у Чехії: деталі

Від початку повномасштабного вторгнення Павел виступав за найактивнішу підтримку України зброєю

У другому турі виборів президента Чехії переконливо переміг ексголова Військового комітету НАТО Петр Павел. Він змінить на посаді Мілоша Земана, який був главою держави протягом 10 років.

Про це свідчать результати підрахунку 98% голосів, оприлюднені на сайті Volby.cz.

За 61-річного генерала у відставці, ексглаву Генштабу армії Чеської республіки проголосувало 57,95% виборців, за 68-річного експрем’єра, мільярдера Андрея Бабіша – 42,04%.

Зауважимо, що від початку повномасштабного вторгнення Павел виступав за найактивнішу підтримку України зброєю. Натомість Бабіш переконував, що миру треба досягти перемовинами з Путіним.

Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала вже привітав переможця та висловив упевненість в плідній співпраці. Павел, за словами Фіали, є тим, хто може залагоджувати конфлікти, а не розпалювати їх.

Додамо, що офіційні дані будуть оголошені у вівторок Державною виборчою комісією. А з 1 до 10 лютого хід і результати обох турів виборів можна буде оскаржити у Вищому адміністративному суді.

Нагадаємо, у грудні у Чехії розпочалися військові навчання українських військовослужбовців. Вони проходять підготовку на полігоні Лібава під керівництвом чеських колег.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності