• Головна
  • Світ
  • Український прапор на труні: у Грузії попрощались з Вахтангом Кікабідзе

Український прапор на труні: у Грузії попрощались з Вахтангом Кікабідзе

Прощання з Вахтангом Кікабідзе

Поховають актора сьогодні на Верійському цвинтарі у Тбілісі

У Грузії в останню путь провели заслуженого артиста України Вахтанга Кікабідзе. На церемонію прощання приїхав міністр культури України Олександр Ткаченко.

Про це повідомив інформаційний портал «Новости Грузия».

Сьогодні, 19 січня, у столиці Грузії Тбілісі попрощалися з легендарним грузинським актором та співаком Вахтангом Кікабідзе. Артист пішов із життя у віці 84 років. Прощання відбувалося у церкві Кашветі. За рішенням сім'ї, труна Кікабідзе покрита двома прапорами — грузинським та українським.

Таке рішення прийняла родина Вахтанга Костянтиновича, адже за життя грузинський актор дуже любив Україну. У 2013 році йому було надано звання заслуженого артиста України. У лютому 2022 року Кікабідзе виступив із засудженням вторгнення Росії в Україну та активно допомагав ЗСУ.

Віддати шану легенді прийшли його рідні та віддані прихильники зірки. Також спеціального для цього в Тбілісі приїхав міністр культури України Олександр Ткаченко. Він буде присутнім на похороні грузинського актора та зачитає на прощальній церемонії у Великому концертному залі промову від президента Володимира Зеленського.

За заповітом, його поховають поряд із могилою матері — на Верійському цвинтарі у Тбілісі.

Додамо, стало відомо про ймовірну причину смерті грузинського артиста Вахтанга Кікабідзе.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності