• Головна
  • Світ
  • Радянський гімн та прапор Росії: у Словаччині вшанували російських військових

Радянський гімн та прапор Росії: у Словаччині вшанували російських військових

Вшанування пам'яті росіянам в Словаччині

Міністерство оборони країни засудило такі вчинки

Під час урочистих заходів мер міста Полтар у Словаччині сфотографувався з російським прапором та подякував представникам російського посольства.

Про це 18 січня повідомило словацьке видання Aktuality.

Новообраний мер міста Потлар Петер Сітор на святкуванні річниці визволення міста від німецьких загарбників вшанував загиблих російських майорів Червоної армії. Цьогоріч вперше за всю історію пам’ятної дати на меморіалі загиблим у Другій світовій війні у Полтарі майорів радянський прапор із серпом та молотом, в ефірі звучав радянський гімн, а на сцені з’явилися представники Росії.

Змінити план святкування вирішив новий очільник міста Петер Сітор. Він охоче фотографувався з присутніми та дякував представникам російського посольства. Окрім цього, на захід прийшла група прихильників РФ.

Святкування 78-ї річниці визволення міста, яке відбулося 13 січня, викликало невдоволення суспільства та влади. Однак у міській раді заявили, що не бачать у такому святкуванні нічого поганого, та закликають не політизувати події.

Міністерство оборони Словаччини засудило урочистості в Полтарі за участю російської делегації.

«Міністерство рішуче виступає проти дій у місті Полтар, де 13 січня 2023 року відбулися урочистості з нагоди визволення міста за участю делегації Російської Федерації - агресора, безпрецедентні напади якого Україна відбиває вже понад 10 місяців», — заявили у відомстві.

Також у міністерстві нагадали, що Росія включила Словаччину до списку ворожих країн у липні 2022 року.

Додамо, Словаччина заявила про готовність відправити в Україну винищувачі МіГ-29.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності