• Головна
  • Світ
  • У Німеччині призначать нового міністра оборони: хто він та яка його позиція щодо підтримки України

У Німеччині призначать нового міністра оборони: хто він та яка його позиція щодо підтримки України

У Німеччині призначать нового міністра оборони: хто він та яка його позиція щодо підтримки України

Новий очільник Міноборони ФРН став на сторону канцлера Шольца, коли того критикували за нерішучість у військовій підтримці України

Новим міністром оборони Німеччини стане чинний міністр внутрішніх справ Нижньої Саксонії Борис Пісторіус.

Про це у Twitter повідомив канцлер ФРН Олаф Шольц.

«Мені приємно, що новим міністром оборони стане видатний політик нашої країни Борис Пісторіус. Завдяки його досвіду, компетентності та наполегливості, а також його великому серцю, він є точною особою для Бундесверу», — написав Шольц.

62-річний Пісторіус очолює Міністерство внутрішніх справ і спорту Нижньої Саксонії з 2013 року. До цього він отримав досвід роботи на муніципальному рівні, обіймаючи, зокрема, посаду мера міста Оснабрюк. Як зазначає Spiegel, завдяки своїй прямолінійності Пісторіус вважався одним із найпопулярніших міністрів у Нижній Саксонії.

Влітку 2022 року Пісторіус схвалював приклад Канади та виступав за заморозку російських активів на тлі агресії РФ проти України. Водночас він став на сторону канцлера Шольца, коли того критикували за нерішучість у військовій підтримці України.

Раніше політика неодноразово висували на федеральні політичні посади. У Німеччині Пісторіус вважається експертом з внутрішньої безпеки. ЗМІ зазначають, що перебуваючи на посаді міністра внутрішніх справ, Пісторіус ініціював реформу поліції, але рідко виступав як політик із питань оборони.

На новій посаді на Пісторіуса чекають величезні завдання. Стан військ оцінюють як жалюгідний, а з огляду на російський напад на Україну існує нагальна потреба в реструктуризації Бундесверу. Міністерство оборони також вважається дуже стійким до змін.

Водночас цим призначенням канцлер Олаф Шольц порушить принцип гендерного паритету в уряді, який був однією з умов коаліції. Перед цим міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт подала у відставку в понеділок, 16 січня.

Нагадаємо, 16 січня прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вирушив до Берліна, де намагався переконати канцлера ФРН Олафа Шольца та німецьких політиків передати Україні танки Leopard 2. Він зазначив, що поразка України може стати прелюдією до Третьої світової війни, тому сьогодні немає причин блокувати підтримку Києва та відкладати справи на невизначений термін.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності