• Головна
  • Світ
  • Американець ночує на морозі, щоб допомогти Україні

Американець ночує на морозі, щоб допомогти Україні

Американець ночує на морозі, щоб допомогти Україні

Американець відкрив збір грошей на зимове спорядження для український військових

Ветеран Повітряних сил США Марк Дж. Ліндквіст упродовж 17 днів вирішив ночувати на вулиці, щоб нагадати про війну в Україні та зібрати фінансову й гуманітарну допомогу.

Про це можна прочитати на сторінці Марка у Twitter.

Свою ініціативу Ліндквіст назвав «Операція: виспатися». Колишній військовий проводить ночі у наметі у місті Фарго, штат Північна Дакота. Уночі температура там може досягати –30°С.

«Я обираю провести різдвяну ніч на вулиці у наметі. Мої приятелі в Україні не мали змоги обирати», — коментує Ліндквіст.

Одночасно з цим американець відкрив збір на зимове спорядження для український військових.

Про це пише видання Тhe Village.

Він закликає американців донатити або приносити речі за списком до місць збору у Фарго. Їх відправлятимуть в Україну щотижня.

До того, як повернутися у Сполучені Штати, Ліндквіст провів дев'ять місяців в Україні, налагоджуючи зв'язки з військовими та волонтерами. У березні 2022-го він очолив волонтерську команду A-Team, до якої увійшли ветерани та волонтери з понад десятка країн.

Нагадаємо, у США через арктичний циклон, який цими вихідними охопив дві третини континентальної території країни, загинули щонайменше 28 людей. Багато мешканців залишилося без світла.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності