• Головна
  • Світ
  • В росії почали молитися Богородиці за «архістратига» путіна

В росії почали молитися Богородиці за «архістратига» путіна

В росії почали молитися Богородиці за «архістратига» путіна

В РПЦ прирівняли путіна до архангела Михаїла

У російській православній церкві кремлівського диктатора путіна прирівняли до архангела Михаїла. У розданих окупантам молитовниках президента рф називають «архістратигом — ватажком небесного воїнства».

Про це пише Telegram-канал SOTA.

На пропагандистському релігійному телеканалі «Спас» показали, як священники, які приїхали на Донбас, роздали путінським терористам «військові» молитовники. Над молитвою намальовано хрест, а довкола нього автомати Калашникова.

У самій же молитві окупантів закликають молитися за путіна зі словами «Даруй верховному головнокомандувачу Володимиру, мужньому архістратигу та боголюбному Правителю Російському Перемогу».

Варто зазначити, що «архістратигом» називають архангела Михаїла. Слово означає главу війська ангелів. Примітно, що імператор Павло так назвав полководця Олександра Суворова, надаючи йому звання генералісімуса, але в молитвах особливий статус царів наголошували лише на тому, що згадували їх на ім'я та по батькові.

«З початку нульових у "молитві про президента" путін згадувався без по батькові, а помічником його значився якраз архангел Михайло. Молитва не змінювалася 20 років, але восени 2022-го патріарх Кирило запропонував нову молитву, вже про здоров'я "Володимира Володимировича"», — йдеться у повідомленні uainfo.org.

Крім того, у листопаді Кирило натякав на «царський статус» путіна, вказуючи, що сидіти вони повинні поряд, як зазвичай сиділи цар та патріарх. Тепер ієрархи пішли ще далі, прирівнявши путіна до архангела.

Додамо, що «Спас» займає різко провоєнну позицію. Днями його головний редактор Борис Корчевников, розмовляючи з протоієреєм Ігорем Фоміним, сказав, що геноцид — це божественне випробування віри для солдатів, які його проводять.

Нагадаємо, президент країни-агресорки владімір путін заявив, що загроза ядерної війни зростає. Про це 7 грудня путін сказав на зустрічі з членами Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності