• Головна
  • Світ
  • Виклики технологій є викликами суспільства: що пропонує Білий дім для покращення кіберзахисту

Виклики технологій є викликами суспільства: що пропонує Білий дім для покращення кіберзахисту

Виклики технологій є викликами суспільства: що пропонує Білий дім для покращення кіберзахисту

Уряди різних країн повинні бути активними у розв'язанні проблем безпеки, пов’язаних з новими технологіями

Білий дім бере участь у «всесуспільній стратегії» зі своїм нещодавно створеним Офісом національного кібердиректора (ONCD), який встановив амбітну програму для діагностики та вирішення наслідків різноманітних проблем: від регіональної кібербезпеки та квантових обчислень до Web3 блокчейн-технологій і стабільного розширення технічної робочої сили.

Про це повідомила Каміла Стюарт Глостер, перша заступниця національного кібердиректора з технологій і екосистемної безпеки, пише Atlantic Council.

«Діяльність цього офісу зосереджена на тому, щоб створити процвітаючу цифрову екосистему, яка є безпечною, справедливою та стійкою, цінності якої ми всі можемо розділити», — сказала Глостер під час 360/StratCom — щорічного міжурядового форуму, який організовує Лабораторія цифрових криміналістичних досліджень Atlantic Council (DFRLab).

Кібербезпека та освіта

Глостер наголосила, що кіберпроблема є «спільною проблемою для державного та приватного секторів». Таким чином, її офіс працює над розробкою стратегії, яка зосереджена як на кібернавчанні працівників, так і на обізнаності про цифрову безпеку пересічних громадян.

Цей багатогранний підхід призвів до того, що в серпні адміністрація президента США оголосила про низку партнерств із провідними технологічними компаніями (Google, Apple, IBM, Microsoft), програмами ідентифікації кодів (Code.org, Girls who Code), кіберстраховиками (Coalition, Resilience) та понад 150 постачальниками електроенергії.

Каміла Глостер також підкреслила, що навчальні заклади будуть мати вирішальне значення для підвищення кібербезпеки на місцевому рівні. Так, Університет Техасу нещодавно оголосив, що розширить наявні короткострокові облікові дані в кібернетичному просторі, а також створить нові, використовуючи свій Інститут інновацій у галузі кібербезпеки (UT San Antonio).

Перспективи розвитку

ONCD не обмежується загальною освітою та навчанням кадрів, але також має хороші можливості для розв'язання будь-яких питань, починаючи від «нового технологічного ланцюжка поставок, перетину прав людини та технологій, конфіденційності».

Кіберадміністраторам доведеться боротися з критичними питаннями, пов’язаними з квантовими обчисленнями, які мають неймовірні перспективи для створення більш ефективних вакцин і прогнозування моделей загроз.

Дедалі більше використання технологій Web3, побудованих на блокчейнах, продовжуватиме створювати нові виклики безпеці (крім загроз фінансової нестабільності, таких як нещодавні втрати користувачів, спричинені раптовим крахом криптовалютної біржі FTX). Глостер сказала, що ряд компаній Web3 побудовані за «моделлю колективного внеску з відкритим кодом», що може зробити їх більш уразливими до кібератак.

Роль країн у кібербезпеці

ONCD потрібно буде співпрацювати з Держдепом та іншими міжвідомчими партнерами для координації наслідків цих нових технологій для національної безпеки, економіки та прав людини. Каміла Глостер зазначає, що такі групи, як Freedom Online Coalition, що складається з тридцяти чотирьох країн, дають змогу «співпрацювати з партнерами, щоб по-справжньому подумати про те, як виглядає демократія зараз і в майбутньому, і як технології це підтримують».

За її словами, міжнародні уряди повинні бути активними у розв'язанні проблем безпеки, пов’язаних з новими технологіями. Як Білий дім, так і міжнародні організації, такі як Європейська комісія, повідомили, що у 2023 році планується посилити регулювання, наприклад, щодо криптовалют і метавсесвіту.

Наголошується, що запобігання кіберзагрозам у майбутньому вимагатиме глибокого розуміння людської природи — працівників, оснащених не лише технічними навичками, але й досвідом у соціальних і культурних контекстах.

«Люди створюють, пропагують, використовують і є зловмисниками, які використовують технологію як зброю. Це означає, що ми повинні розуміти їх вчинки та вміти пояснити їх», — сказала Каміла Глостер.

Нагадаємо, безпосередньо перед вторгненням росії в Україну щонайменше шість хакерських угруповань, що пов'язані з рф, здійснили 237 кібератак проти українських підприємств та державних установ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності