• Головна
  • Світ
  • У Німеччині хотіли влаштувати переворот, серед затриманих росіянка

У Німеччині хотіли влаштувати переворот, серед затриманих росіянка

У Німеччині хотіли влаштувати переворот, серед затриманих росіянка

Росіянка допомагала керівникам перевороту

Німецькі правоохоронці провели масштабні обшуки в одинадцяти федеральних землях у зв’язку з підготовкою державного перевороту.

Про це інформує видання BILD 7 грудня.

Обшуки проводили у Берліні, Тюрингії, Баден-Вюртембергі та Саксонії, а також в інших регіонах країни.

Правоохоронці заарештували близько 25 учасників націоналістичного руху «Reichsbürger», який не визнає легітимності існування Федеративної Республіки Німеччина. Серед затриманих є і громадянка рф, повідомило DW.

Прокуратура ідентифікувала підозрюваних керівників перевороту як Генріх XIII П.Р. та Рюдігер в. П., відповідно до німецьких правил захисту приватного життя. Перший з них був відомим 71-річним членом другорядного німецького дворянського роду, а другий — 69-річним колишнім десантником. В організації перевороту їм допомагала росіянка Віталія Б.

Для досягнення своїх цілей угруповання обирало в якості мішеней військовослужбовців Бундесверу та поліцейських. Воно сформувало «військове відділення» і раду на чолі з Генріхом XIII П. Р.

Також серед ймовірних учасників екстремістської спільноти колишній депутат бундестагу та колишні військові.

Нагадаємо, у 2021 році президент Володимир Зеленський розповів, що отримав інформацію про можливу підготовку державного перевороту в Україні. За його словами, у це «втягнули Ріната Ахметова».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності