• Головна
  • Світ
  • В Індонезії ввели кримінальну відповідальність за позашлюбний секс: яке покарання загрожує та чи стосується це туристів

В Індонезії ввели кримінальну відповідальність за позашлюбний секс: яке покарання загрожує та чи стосується це туристів

В Індонезії ввели кримінальну відповідальність за позашлюбний секс: яке покарання загрожує та чи стосується це туристів

У законі є обмеження, хто може подати відповідну скаргу

У вівторок, 6 грудня, уряд Індонезії одноголосно ухвалив закон про кримінальну відповідальність за позашлюбний секс. Він діятиме і для туристів та іноземних резидентів.

Про це повідомляє CNN.

Новий кримінальний кодекс країни забороняє співмешкання до шлюбу, віровідступництво та передбачає покарання за образу президента чи вираження поглядів, що суперечать національній ідеології.

Відтепер позашлюбний секс потягне за собою рік позбавлення волі. Втім у законі є обмеження, хто може подати відповідну скаргу наприклад, батьки дітей, які проживають у цивільному шлюбі. Натомість за богохульство загрожуватиме покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Міністерка юстиції та прав людини Ясонна Лаолі заявила, що новий кримінальний кодекс «враховує всі інтереси народу», та що законодавці зробили усе можливе, аби задовольнити «суспільні прагнення». Водночас правозахисники наголошують, що цей закон особливо тяжко обмежить жінок.

«Те, що ми спостерігаємо — величезна невдача в тяжкому прогресі Індонезії у захисті прав людини після революції 1998 року. Цей кодекс взагалі не мали приймати», сказав виконавчий директор Amnesty International Indonesia Усман Хамід.

Додамо, попередній проєкт кодексу мали ухвалити у 2019 році, але він викликав протести по всій країні. Тоді десятки тисяч людей вийшли на демонстрації проти низки законів, насамперед проти тих, що регулюють мораль і свободу слова. Після цього до кодексу вирішили внести певні зміни, однак пом'якшення є незначними. Серед іншого кодекс зберігатиме криміналізацію абортів, за винятком жертв зґвалтувань.

Нагадаємо, у Південній Австралії за зняття презерватива під час сексу без згоди партнера введуть кримінальну відповідальність, а правопорушникам загрожуватиме покарання аж до довічного ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності