• Головна
  • Світ
  • «Подарунок» пригожину чекатиме на нього в Гаазі: глава МЗС Естонії відреагував на інцидент з кувалдою

«Подарунок» пригожину чекатиме на нього в Гаазі: глава МЗС Естонії відреагував на інцидент з кувалдою

«Подарунок» пригожину чекатиме на нього в Гаазі: глава МЗС Естонії відреагував на інцидент з кувалдою

Він зазначив, що «терористи висміюють жертв в Україні»

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу відреагував на провокацію власника ПВК «Вагнер» євгенія пригожина, який цими днями передав до Європарламенту кувалду в крові з вигравіюваним лого «Вагнера» і черепами у футлярі з-під скрипки.

Очільник МЗС Естонії у Twitter опублікував відео, у якому розповів, що відправить у Гаагу кайданки, які чекатимуть там на пригожина, щоб він поніс відповідальність за злочини в Україні.

«Терористи висміюють жертв в Україні. Цього тижня Пригожин надіслав кувалду до Європарламенту після того, як Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму. Я надішлю ці кайданки до штаб-квартири Міжнародного кримінального суду в Гаазі, де вони будуть чекати на Пригожина та його поплічників за злочини, скоєні в Україні», - сказав Урмас Рейнсалу.

Нагадаємо, російські найманці ПВК «Вагнер» вбили колишнього ув’язненого Рязанської ВК-3 і «вагнерівця» Євгена Нужина, який під час війни здався у полон ЗСУ. Вони розбили голову в`язня ковадлом та зняли відео.

Водночас Європарламент підтримав резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму. Також у Європі міркують над тим, щоб визнати компанію «Вагнер» терористичною організацією, якою вона за своєю суттю і є.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності