• Головна
  • Світ
  • Лукашенко має постати перед трибуналом: Європарламент ухвалив відповідну резолюцію

Лукашенко має постати перед трибуналом: Європарламент ухвалив відповідну резолюцію

Лукашенко має постати перед трибуналом: Європарламент ухвалив відповідну резолюцію

Європейський парламент також висловив свою підтримку білоруським добровольцям, які підтримують Україну в її захисті від російської агресивної війни

У четвер, 24 листопада, Європейський парламент на пленарному засіданні у Страсбурзі більшістю голосів ухвалив резолюцію про «репресії, що тривають у Білорусі». Євродепутати виступили із засудженням порушень прав людини у Білорусі та закликають звільнити політв’язнів, насамперед керівника правозахисного центру «Вясна» Алеся Біляцького перед церемонією вручення Нобелівської премії миру. Загалом у резолюції перелічили імена понад 50 політичних в'язнів.

Про це повідомляє видання «Хартия’97».

Європарламент також рішуче засудив використання білоруської території для агресії в Україні та нагадав самопроголошеному президенту олександру лукашенку про відповідальність. Натомість Білорусь повинна бути визнана окупованою або де-факто окупованою територією, тому євродепутати закликали до негайного виведення російських військ з Білорусі та України.

«Лукашенко та пов'язані з ним особи однаково відповідальні за військові злочини в Україні і мають бути притягнуті до відповідальності перед міжнародним трибуналом та Міжнародним кримінальним судом», — йдеться у тексті резолюції.

Європейський парламент також висловив свою підтримку білоруським добровольцям, які підтримують Україну в її захисті від російської агресивної війни, зокрема полку імені Калиновського.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко пригрозив Україні повним знищенням. За його словами, президент України Володимир Зеленський має зупинитися та піти на переговори із росією, якщо хоче уникнути великих жертв.

Читайте також:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності