• Головна
  • Світ
  • У Британії заборонили подавати одну зі страв у королівських резиденціях через жорстоке поводження з тваринами: деталі

У Британії заборонили подавати одну зі страв у королівських резиденціях через жорстоке поводження з тваринами: деталі

У Британії заборонили подавати одну зі страв у королівських резиденціях через жорстоке поводження з тваринами: деталі

Виробництво фуа-гра заборонене у Великій Британії, проте страву можна імпортувати чи продавати

Король Великої Британії Чарльз III заборонив подавати вишукану французьку страву з качиної або гусячої печінки — фуа-гра. Зоозахисники вважають її отримання жорстоким поводженням із тваринами.

Про це пише BBC.

Фуа-гра — продукт примусового відгодовування гусей. Щоб збільшити розмір печінки, гусей відгодовують надмірною кількістю їжі за допомогою шланга, який силою застромлюють прямо у шлунок через стравохід. Водночас печінка, яка може збільшитись аж у десять разів, заважає гусям ходити й дихати.

Коли король Чарльз ще був принцом Уельським, він виступав проти приготування фуа-гра. Наприклад, понад десять років тому він заборонив подавати цю страву у власних маєтках. Тепер же ця заборона поширилася на всі королівські резиденції.

Зазначається, що виробництво фуа-гра заборонене у Великій Британії, проте страву можна імпортувати чи продавати.

Додамо, що в Україні наприкінці 2021 року набрав чинності закон, яким забороняється «насильне годування тварин, крім годування з лікувальною чи профілактичною метою». Зокрема забороняється розведення та вирощування гусей і качок для отримання фуа-гра. Проте імпорт страви в Україну не заборонений.

Нагадаємо, вчені дійшли висновку, що продукти з високим ступенем переробки дійсно здатні викликати таке ж звикання і провокувати таку ж шкоду, як і цигарки.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності