• Головна
  • Світ
  • Союзники путіна йдуть на зближення: Угорщина оголосила про розбудову партнерства з Іраном

Союзники путіна йдуть на зближення: Угорщина оголосила про розбудову партнерства з Іраном

Союзники путіна йдуть на зближення: Угорщина оголосила про розбудову партнерства з Іраном

Обидві країни толерують російського диктатора

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто повідомив, що Будапешт планує «нормалізувати ситуацію» на Близькому Сході. Для цього Угорщина налагодить економічне співробітництво з підсанкційним Іраном.

Про це Сійярто повідомив на своїй сторінці у Facebook, пише «Європейська правда».

Сійярто поінформував про візит міністра економіки Ірану в Будапешт для засідання спільного економічного комітету і заявив про потребу повернути Іран у систему міжнародного співробітництва.

«У світі багато проблем, останніми днями ми бачили, як легко конфлікти можуть стати некерованими. Загрозу глобальної безпеки можна зменшити, поклавши край якомога більшій кількості конфліктів. Якби нам вдалося реінтегрувати Іран у систему міжнародного співробітництва, ми змогли б зробити великий крок уперед щодо стабільності всієї ситуації на Близькому Сході», — зазначив угорський міністр.

Додамо, Угорщина, зокрема прем’єр-міністр країни Віктор Орбан, з початком повномасштабної війни не лише не розірвали стосунки з путіним, а й навпаки, намагаються додатково з ним зблизитися. Так, Угорщина не надто приховує свою діяльність як лобіста російських інтересів у деяких питаннях.

Нагадаємо, в Ірані визнали, що країна надавала росії дрони-камікадзе.

Читайте також:

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності