• Головна
  • Світ
  • Росія заборонила в’їзд на свою територію онукові Степана Бандери

Росія заборонила в’їзд на свою територію онукові Степана Бандери

Росія заборонила в’їзд на свою територію онукові Степана Бандери

Також до санкційного списку потрапили відомі канадські політики, меценати та актори

Росія запровадила санкції проти 100 громадян Канади, серед яких низка діячів українського походження. Зокрема, до списку потравив онук та повний тезка лідера ОУН Степана Бандери. Йому та іншим особам, які потрапили під російські санкції, заборонили в’їзд до рф.

Відповідний список оприлюднений на сайті МЗС рф.

Крім нащадка Степана Бандери до списку потрапили начальник Управління безпеки зв’язку Канади Каролін Ксав’є, член уряду і Палати громад Канади, колишній генпрокурор Пітер Маккей, колишній прем’єр провінції Квебек Жан Шаре. Також відтепер під санкціями відомий актор Джим Керрі та актриса українського походження Кетрін Винник.

Водночас під санкції також підпали спонсори Конгресу українців Канади Орест Джулинський і Орест Проців, засновники фонду Zaraska Юджин Цараска і Люба Цараска, засновник і члени ради директорів Фонду сім'ї Мигаль, представники Української кредитної спілки та Канадсько-українського фонду.

«У відповідь на триваючу практику запровадження режимом прем'єр-міністра Трюдо санкцій проти керівництва росії, політиків і парламентарів, представників ділових кіл, експертів і журналістів, діячів культури, а також усіх, кого канадська русофобська влада вважає неугодними, на засадах взаємності закриваємо в'їзд для 100 громадян Канади, які безпосередньо залучені до формування агресивного антиросійського курсу», — заявили у російському відомстві.

Нагадаємо, 23 липня невідомі вандали осквернили могилу лідера Організації українських націоналістів та Героя України Степана Бандери у німецькому місті Мюнхен.

Довідково:

Повний тезка та один із п’ятьох онуків Степана Бандери мешкає в Канаді. Він опинився там разом з частиною родини провідника ОУН, яка розпорошилася між Німеччиною та Канадою внаслідок переслідування радянськими спецслужбами. Втім Бандера-молодший доволі часто буває в Києві та бере активну участь в українському громадському житті.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності