• Головна
  • Світ
  • Українці оцінили якість медицини у Польщі: результати опитування

Українці оцінили якість медицини у Польщі: результати опитування

Українці оцінили якість медицини у Польщі: результати опитування

Попри те, що понад 40% опитаних українців ще не звертались у Польщі за медичною допомогою, лише 9% громадян України вважає польську медицину кращою за українську.

Про це свідчить опитування рекрутингової агенції Gremi Personal, пише Ukrayina.pl.

Опитування серед українських біженців у Польщі  показує, що попри можливість безкоштовно отримувати медичні послуги в цій країні, українці не поспішають до тамтешніх лікарів.

Опитування Gremi Personal показує, що 42% українських біженців у Польщі не зверталися за медичними послугами протягом усіх восьми місяців війни.

На думку 28% респондентів, в Україні медицина якісніша, ніж у Польщі.

Водночас 21% зауважують, що послуги є приблизно однакового рівня.

І лише 9% вважають, що польська медицина переважає українську.

На думку Анни Джоболди з Gremi Personal, така думка про якість надання медичних послуг могла виникнути через те, що дуже часто, аби записатися до профільного лікаря, потрібно чекати кілька місяців.

"Ми припускаємо, що саме цей фактор вплинув на думку українців щодо переваги медичних послуг в Україні. Однак загальновідомо, що європейська медична інфраструктура розвинена краще і Польща не є виключенням", – каже Анна Джоболда, директорка департаменту рекрутації Gremi Personal, який вивчають процеси міграції.

Експертка додає, що усі працевлаштовані українці мають можливість отримати консультацію в україномовного сімейного лікаря.

Однак попри це, опитування показало, що майже половина українців ще не зверталися до лікаря.

Нагадаємо, у Кракові відкрили центр допомоги українкам, які переїхали до Польщі у зв’язку з повномасштабною війною з 24 лютого 2022 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності