• Головна
  • Світ
  • Сенат Польщі одностайно визнав терористичним режим рф

Сенат Польщі одностайно визнав терористичним режим рф

Сенат Польщі одностайно визнав терористичним режим рф

Резолюцію ухвалили 85-ма голосами

Сенат Польщі у середу, 26 жовтня, ухвалив резолюцію про визнання терористичним режиму російської федерації.

Про це повідомляє РАР.

Резолюцію ухвалили 85-ма голосами.

У резолюції про визнання влади росії терористичним режимом сенатори «рішуче засудили російську агресію та закликали всі країни, які підтримують мир, демократію та права людини, визнати владу рф як терористичний режим».

Сенатори також наголосили, що 24 лютого 2022 року збройні сили росії «розв'язали жорстоку війну з Україною, бажаючи стерти цю суверенну країну з карти та знищити її націю».

Сенатори відзначили, що «героїчний захист незалежності громадянами України викликав захоплення всього вільного світу. Україна сьогодні є найважливішим місцем, що захищає демократію та свободу».

У резолюції сенатори написали, що російські загарбники тероризують жителів українських міст, бомбардуючи мирні об'єкти.

«Бандити в російській формі катують і вбивають військовополонених і мирних жителів на окупованих територіях. Вони викрадають українських дітей, щоб виростити їх режимними яничарами. Депортують, розселяють і відправляють громадян України на далеку периферію росії», — йдеться в резолюції.

Усі ці акти державного тероризму у Польщі добре знають із підручників історії, зазначили сенатори. За їхніми словами, європейці вірили, що їм більше ніколи не загрожуватиме геноцид і воєнні злочини.

Тим часом путін і його апарат насильства повернулися до жорстоких практик сталінського та нацистського режимів.

«Саме тому росія повинна бути переможена і позбавлена ​​можливості загрожувати своїм сусідам», — закликали сенатори в резолюції.

Нагадаємо, Україна і Польща домовилися про будівництво хабу для ремонту військової техніки та проведення навчань з міжнародними партнерами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності