• Головна
  • Світ
  • Британська прем’єрка Ліз Трасс йде у відставку після 6 тижнів на посаді

Британська прем’єрка Ліз Трасс йде у відставку після 6 тижнів на посаді

Британська прем’єрка Ліз Трасс йде у відставку після 6 тижнів на посаді

Ліз Трасс йде у відставку після 45 днів на посаді.

Про це повідомляє BBC.

За інформацією видання, Ліз Трасс заявила, що сьогодні, 20 жовтня, вона зустрілася з головою так званого «комітету 1922» (парламентської групи від Консервативної партії у Палаті громад Великобританії) сером Гремом Брейді. Вони погодилися, що наступного тижня відбудуться вибори керівництва. Ліз Трасс додала, що залишатиметься прем’єр-міністеркою, доки не буде обраний наступник.

Ліз Трасс у присутності десятків репортерів також сказала, що прийшла на посаду в період «великої економічної та міжнародної нестабільності».

«Я визнаю… враховуючи ситуацію, що я не можу виконати задачі, на які мене обрала Консервативна партія», — додала політикиня.

Виступаючи біля Даунінг-стріт, вона також зауважила, що повідомила королю Чарльзу, що йде у відставку з поста лідера Консервативної партії.

За словами прем’єрки, вибори нового лідера Британії відбудуться наступного тижня.

Зауважимо, Ліз Трасс перебувала на посаді лише 45 днів — це найкоротший термін перебування на посаді прем’єр-міністра Великобританії.

Проблеми почалися, коли 23 вересня її перший канцлер Квасі Квартенг налякав фінансові ринки скороченням бюджету. З того часу занепокоєння консерваторів перетворилося на масовий гнів усередині парламентської партії.

Однак ще напередодні в офісі Трасс запевняли, що вона не збирається у відставку. Однак ввечері 19 жовтня подала у відставку глава МВС Суелла Браверман і натякнула, що прем’єрці слід зробити те саме.

Браверман стала другою міністеркою уряду Трасс, що пішла з посади через трохи більш як 40 днів його роботи. Минулого тижня прем’єрка звільнення міністра фінансів Квасі Квартенга, який представив розкритиковану податкову реформу.

Додамо, ринки почали реагувати на відставку Трасс. Фунт спочатку піднявся відразу після заяви, а потім знову впав на позначку в 1,12 долара.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності