• Головна
  • Світ
  • Притула відправив Маску книгу з історії України, а комунальники Одеси знімають білборди з Ілоном

Притула відправив Маску книгу з історії України, а комунальники Одеси знімають білборди з Ілоном

Маск

Сергій Притула відреагував на скандальні заяви Ілона Маска та відправив йому книгу з історії України

Сергій Притула відправив американському підприємцю Ілону Маску книгу з історії України авторства Романа Піняжки.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

«Сподіваюся, це допоможе вам зрозуміти, чому здатися російській імперії зла не є варіантом для українців», — написав волонтер.

Він додав, що решту зібраних 63 100 доларів буде витрачено на рації Motorola R7 для Збройних Сил України.

Нагадаємо, американський бізнесмен Ілон Маск 3 жовтня заявив,  що одним з імовірних результатів завершення російсько-української війни буде формальне закріплення влади рф над окупованим Кримом та «перевибори» на інших окупованих землях.

Окрім того, він вважає, що через те, що в рф більше населення, «перемога України в тотальній війні малоймовірна».

Свій варіант «мирного плану» завершення війни, який також передбачає нейтралітет України та забезпечення Криму водопостачанням, Маск опублікував у Twitter. Він хотів отримати підтримку своєї думки й оголосив відповідне голосування серед користувачів.

Але натомість отримав хвилю критики. У голосуванні бізнесмена за добу взяли участь 2 748 378 користувачів, більшість із яких (59,1%) проголосували проти таких умов завершення війни.

Пропозиції Маска розкритикувала низка дипломатів та різних публічних діячів. Відреагував навіть президент України Володимир Зеленський, який опублікував своє опитування у Twitter: «Який Ілон Маск вам подобається більше: той, що підтримує Україну, чи той, що підтримує росію?».

Тим часом управління реклами Одеси стало прибирати фото Ілона Маска з білбордів, якими  дякували за підтримку України.

 

А вже за декілька днів Маск потрапив в інший скандал, сказавши, що напруженість між Китаєм і Тайванем можна вирішити, якщо Тайвань передасть частину контролю Пекіну.

Після цього Міністерство оборони Тайваню заявило, що більше не купуватиме автомобілі Tesla для свого відомства.

На засіданні законодавчого комітету представники оборони заявили, що військові експлуатують сім електромобілів Tesla, які використовуються для регулярних адміністративних справ.

Оскільки кожна з машин оснащена вісьмома камерами, які передають відеозапис компанії в Сполучені Штати, то тепер, за словами офіційних осіб, функцію камери довелося вимкнути як усередині, так і за межами військових зон.

Військові заявили, що їхнє рішення купити електромобілі було засноване на екологічній політиці уряду, але більше купувати Tesla не планують.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності