• Головна
  • Світ
  • Поліція Німеччини розпочала розслідування пошкодження "Північних потоків"

Поліція Німеччини розпочала розслідування пошкодження "Північних потоків"

Поліція Німеччини розпочала розслідування пошкодження "Північних потоків"

Два кораблі ВМС Німеччини із водолазами вирушили до данського острова Борнхольм. Вони мають задокументувати пошкодження труб газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2".

Федеральна поліція Німеччини почала з'ясовувати обставини, за яких наприкінці вересня відбулися пошкодження газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2".

Про це повідомили у неділю, 9 жовтня, громадсько-правові медіакомпанії WDR і NDR з посиланням на лист Міноборони Німеччини, пише DW.

Глава федеральної поліції ФРН Дітер Романн минулого тижня скерував у Бундесвер запит про "допомогу в отриманні уявлення про пошкодження на газопроводах".

Після "оцінки наявних для цього ресурсів у військово-морських сил та правової перевірки міністерства оборони" запит задовільнили.

У місії, яка була сформована зі службовців федеральної поліції Німеччини і Бундесверу, також беруть участь два судна німецьких ВМС: тральщик-шукач мін Dillingen та багатоцільовий корабель Mittelgrund.

7 жовтня вони вийшли в море з військово-морських баз у Кілі та Екернферде і попрямували до данського острова Борнхольм — у зону, де сталися пошкодження газопроводів.

На борту цих суден знаходяться водолази, які мають задокументувати пошкодження труб.

Наразі розглядають версію, що чотири пошкодження труб "Північних потоків" стали результатом саботажу. Однак хто саме несе за нього відповідальність — незрозуміло. Тижнем раніше до розслідування обставин події приступила влада Швеції, яка скерувала до місця інциденту підводний човен.

30 вересня канцлер Німеччини Олаф Шольц (Olaf Scholz) пообіцяв Данії та Швеції допомогу у з'ясуванні причин витоків газу на трубопроводах. Міністр юстиції ФРН Марко Бушманн (Marco Buschmann) 2 жовтня заявив, що пошкодження "Північних потоків" могли бути наслідком кримінального злочину, розслідуванням якого може зайнятися генеральна прокуратура Німеччини.

Нагадаємо, витоки з "Північного потоку-1" і "Північного потоку-2" сталися 26 вересня: один — на "Північному потоці-2" біля узбережжя острова Борнохольм в економічній зоні Данії; два — на "Північному потоці-1" біля острова Сімрісхамн на відстані понад 6 000 метрів один від одного. Один — у данській економічній зоні, інший — у шведській. Німецькі спецслужби припускають, що три труби газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" в Балтійському морі можуть стати назавжди непридатними для використання після ймовірних актів диверсії.

Витоки в системі газопроводу “Північний потік” у Балтійському морі призвели до найбільшого з колись зареєстрованих викидів метану. Це завдає величезної шкоди клімату.

Президент рф владімір путін звинуватив англосаксів у диверсіях на “Північних потоках”.

Ціни на природний газ у Європі можуть зрости до максимуму. Все через зупинку газопроводу “Північний потік”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності