• Головна
  • Спорт
  • Акторство, політика та навіть президентське крісло: чим займаються легенди футболу після завершення карʼєри?

Акторство, політика та навіть президентське крісло: чим займаються легенди футболу після завершення карʼєри?

Фаб'єн Бартез

Розповідаємо про відомих гравців, які зуміли реалізуватися в інших галузях

Коли футболіст завершує карʼєру, перед ним обовʼязково постає питання: “а що далі?” Звісно, сьогодні футбол дозволяє заробити грошей на ціле життя вперед, але для цього потрібно грати на рівні. Однак проблема не лише у фінансах: зірки світового рівня часто не хочуть протягом половини життя сидіти склавши руки. Найпростіший шлях - піти у тренери (Жузеп Гвардіола, Зінедін Зідан, Андрій Шевченко). Однак для декого такий варіант здається примітивним, і зірки футболу починають займатися цікавішими справами. Пропонуємо добірку з пʼяти колишніх легенд футболу, які знайшли для себе оригінальні заняття.

Ференц Пушкаш

Зірка мадридського Реала 50-60-х років минулого століття та кращий футболіст в історії Угорщини провів видатну карʼєру, впродовж якої виграв три Кубки чемпіонів, Олімпійські ігри, зіграв у фіналі чемпіонату світу. За роки карʼєри зірковий угорець заробив чимало коштів, а бувши не лише заможним, а й фінансово грамотним, Пушкаш інвестував їх у власну справу, відкривши поблизу Мадрида першокласну ковбасну фабрику.

Вінні Джонс

Вінні Джонс - один з найяскравіших прикладів, коли карʼєра, яку гравець обирає після футболу, стає успішною. У 80-х та 90-х роках минулого століття Джонс виступав у таких командах як Лідс, Шеффілд Юнайтед та Челсі, вигравав Кубок Англії та має у своєму активі матчі за Вельс. А після футболу Вінні вирішив стати актором, і у нього це вийшло. Прийшовши у кіно без досвіду, колишній гравець розкрив свій талант та знявся в понад 70 фільмах.

Каха Каладзе

Карʼєра Кахи Каладзе була насиченою. Протягом 90-х років він виступав за київське Динамо, після чого грав у Мілані, виграв чемпіонат Італії, Кубок Італії та дві Ліги чемпіонів. А от після цієї карʼєри Каха обрав політичну: був депутатом грузинського парламенту, міністром енергетики та віцепремʼєром країни, а зараз сім років обіймає посаду мера Тбілісі.

Джордж Веа

Однак ще далі зайшла карʼєра Джорджа Веа. Колишній гравець Монако, ПСЖ та Мілана, чемпіон Франції, Італії та єдиний в історії Ліберії володар Золотого мʼяча (1995) подався у політику на батьківщині та у 2018 році став президентом Ліберії. Він обіймав цю посаду до січня 2024.

Фаб'єн Бартез

А от французький голкіпер, чемпіон світу, Європи та переможець Ліги чемпіонів Фабʼєн Бартез після завершення карʼєри не пішов далеко від спорту. Він змінив рукавички на автомобіль та став гонщиком, до того успішним: у 2013 році став переможцем чемпіонату Франції у класі GT.

Спорт

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності