• Головна
  • Спорт
  • Українські плавці за день на Паралімпіаді-2024 здобули сім медалей

Українські плавці за день на Паралімпіаді-2024 здобули сім медалей

Українські плавці за день на Паралімпіаді-2024 здобули сім медалей

Плавці здобули три срібні та чотири бронзові медалі за одну сесію

У суботу, 31 серпня, українські плавці здобули одразу сім медалей за вечірню сесію Паралімпіади-2024. Спортсмени здобули три срібні та чотири бронзові медалі за одну сесію. Загалом Україна має у своїй скарбничці 19 медалей на Паралімпійських іграх у Парижі.

Про плавців-призерів 31 серпня

Плавець Ярослав Денисенко став бронзовим призером у фіналі 100-метрівки на спині (клас S12). Анна Стеценко стала срібною призеркою Паралімпіади-2024 на дистанції 100 м на спині (клас S12). Згодом вона здобула другу медаль за день. Після “срібла” Анна Стеценко стала бронзовою призеркою запливу на 400 м вільним стилем, оновивши паралімпійський рекорд у класі S12. Потім Антон Коль став бронзовим призером на 50-метрівці на спині (клас S1). Ще в одному запливі українська збірна оформила подвійний подіум. Андрій Трусов та Євгеній Богодайко вибороли «срібло» та «бронзу» на дистанції 200 метрів комплексним стилем (клас SM7). Андрій Трусов за 50 метрів до фінішу очолював заплив, однак у підсумку поступився аргентинцеві Базілофу 0,12 секунди. В останньому запливі на дистанцію 50 метрів у вільному стилі в класі S11 бронзову нагороду здобула Марина Піддубна.

Нагадаємо, також 31 серпня заслужений майстер спорту України зі Львівщини Віктор Дідух та Ірина Шинкарова з Миколаївщини у півфіналі Паралімпіади 2024 виступили у змішаних змаганнях з настільного тенісу класу XD17. Вони змагалися зі спортсменами з Китаю — Шуаі Жао та Жінгдін Мао. Українці поступилися суперникам та завершили матч із загальним рахунком 3:2. Тим самим спортсмени посіли третє місце і завоювали для збірної України бронзові нагороди.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності