Новим директором ФК “Карпати” став Андрій Русол

Новим директором ФК “Карпати” став Андрій Русол

Раніше він був директором СК “Дніпро-1”

Львівський футбольний клуб “Карпати” 30 серпня призначив Андрія Русола на посаду директора клубу. Андрій Русол приєднався до керівництва львівської команди після того, як пʼять років перебував на керівних посадах в спортивному клубі “Дніпро-1”. Колишній директор ФК “Карпати” Степан Юрчишин виконуватиме обов'язки заступника директора з розвитку клубу. Про це повідомила пресслужба ФК “Карпати”.

Більше про Андрія Русола

41-річний Андрій Русол в минулому відомий за своїми виступами за ФК “Дніпро” та за збірну України. Він був одним з футболістів національно збірної, який дійшов до чвертьфіналу Чемпіонату світу у 2006 році. До того ж він перший футболіст збірної України, який відзначився голом на Чемпіонатах світу. Після завершення ігрової кар'єри у 2011 році Андрій Русол здобув освіту з футбольного менеджменту в інституті ім. Йохана Кройфа в Барселоні та в Університеті Мадриду, Іспанія.

У 2019 році, ще під час навчання, менеджер почав працювати в структурі ФК "Дніпро". Зокрема, у селекційному відділі клубу, а згодом на керівних посадах. У 2019 — 2024 роках працював виконавчим директором СК "Дніпро-1". Під його керівництво клуб з Дніпра зміг завоювати срібні медалі української Премʼєр-Ліги в сезоні 2022/23. Втім перед початком поточного сезону 2024/25 СК “Дніпро-1” знявся з чемпіонату через фінансові проблеми. Наразі дніпровський клуб перебуває на межі припинення свого існування.

Нагадаємо, в результаті жеребкування 1/8 фіналу Кубка України ФК “Карпати” зустрінуться в дербі з ФК “Рух” з Винників. Матч відбудеться 30 жовтня, на стадіоні “Арена Львів” і номінальним господарем поєдинку буде команда з Винників. До того ж перший матч між командами в рамках української Премʼєр-Ліги відбудеться 19 жовтня 2024 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності