• Головна
  • Спорт
  • Людмила Лузан та Анастасія Рибачок здобули “срібло” на Олімпіаді у веслуванні на каное-двійці

Людмила Лузан та Анастасія Рибачок здобули “срібло” на Олімпіаді у веслуванні на каное-двійці

Людмила Лузан та Анастасія Рибачок здобули “срібло” на Олімпіаді у веслуванні на каное-двійці

Для українок це вже другі срібні олімпійські нагороди в карʼєрі

У пʼятницю, 9 серпня, Людмила Лузан та Анастасія Рибачок завоювали срібні медалі на Олімпійських іграх-2024 у веслуванні на каное-двійці на дистанцію 500 метрів. У фінальному запливі українки на 1,5 секунди поступилися китаянкам і на 0,6 секунди випередили представниць Канади.

Друге Олімпійське “срібло” в карʼєрі

Для Людмили Лузан та Анастасії Рибачок це друга срібна Олімпійська медаль у карʼєрі. Українки також здобули “срібло” на Олімпійських іграх-2020 у Токіо у веслуванні на каное-двійці на дистанцію 500 метрів. До слова, українські каноїстки 10 серпня будуть змагатися у півфіналі у індивідуальному запливі на дистанції 200 метрів. Фінал з дисципліни відбудеться також 10 серпня.

Нагадаємо, 8 серпня двоє українських борців Парвіз Насібов та Жан Беленюк здобули медалі у греко-римській боротьбі. Парвіз Насібов змагався у вазі до 67 кг. У фіналі Насібов програв супернику з Ірану з рахунком 5:6. Для Насібова це друга медаль Олімпіади, він також здобув “срібло” Токіо-2020. Жан Беленюк змагався зі спортсменом із Польщі Аркадіушем Кулінічем за бронзову медаль греко-римської боротьби у ваговій категорії до 87 кг. Йому вдалося здолати суперника з рахунком 3:1. Після виступу Беленюк завершив свою спортивну кар'єру.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності