• Головна
  • Спорт
  • Український дзюдоїст стартував з перемоги на Олімпіаді, проте згодом поступився спортсмену з Казахстану

Український дзюдоїст стартував з перемоги на Олімпіаді, проте згодом поступився спортсмену з Казахстану

Дільшот Халматов

Дільшот Халматов переміг суперника з Узбекистану та вийшов в 1/8 фіналу. Але не зміг перемогти спортсмена з Казахстану

Український дзюдоїст Дільшот Халматов з перемоги розпочинає свої виступи на Олімпійських іграх у Парижі.

Спортсмен, який виступає у категорії до 60 кг, здолав суперника з Узбекистану Достона Рузієва. У першому раунді змагань українець здолав представника Узбекистана в овертаймі. Халматов вийшов в 1/8 фіналу.

Згодом дзюдоїст Дільшот Халматов вилетів в 1/8 фіналу після поєдинку з представником Казахстану Єлдосом Смєтовим (0:1). Український спортсмен припинив виступи на Олімпіаді-2024. Для Халматова це були дебютні Олімпійські ігри в кар'єрі.

Нагадаємо, 26 липня у столиці Франції стартували XXXIII літні Олімпійські ігри. 58 українських атлетів взяли участь у церемонії відкриття. Загалом з України на олімпіаду поїхали 140 спортсменів, з них десять — з Львівщини. Цьогоріч церемонія відкриття відбулася не на стадіоні, а на річці Сена. Понад десять тисяч учасників пливли човнами до Ейфелевої вежі.

Ще до відкриття Олімпійських ігор, 24 липня, українська олімпійська збірна з футболу зіграла у французькому місті Ліоні з командою Іраку. Матч завершився рахунком 2:1 на користь Іраку.

LVIV.MEDIA розповідав детальніше про усіх представників з Львівщини, які увійшли до української збірної, а також про те коли гратимуть наші спортсмени. Раніше стало відомо, що двоє львів’ян, які раніше були у складі офіційної делегації національної збірної команди України на Олімпійських іграх у Парижі, тепер не поїдуть на змагання. Йшлося про львівського борця Юрія Ідзінського та борчиню Манолу Скобельську.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності