• Головна
  • Спорт
  • Збірна України зіграла внічию з Бельгією та вилетіла з Євро-2024

Збірна України зіграла внічию з Бельгією та вилетіла з Євро-2024

Перемога Української збірної над Бельгією на Євро-2024

Матч закінчився з рахунком 0:0

У середу, 26 червня збірна України зіграла третій матч групового раунду Євро-2024 проти команди Бельгії. З результатом 0:0 національна команда вибуває з чемпіонату Європи з футболу.

Гра з бельгійцями відбувалась на Арені Штутгарт. Перемога України над Бельгією вивела б синьо-жовтих у плей-оф, однак цього не сталося. Гра завершилася нічиєю — 0:0. Паралельно з грою України проти Бельгії змагалися збірні Румунії та Словаччини, однак і там матч завершився нічиєю — рахунок 1:1.

Таким чином усі чотири команди в групі Е у підсумку набрали по 4 очки. Оскільки Україна перемогла Словаччину, Словаччина — Бельгію, Бельгія — Румунію, а Румунія — Україну, місця в групі визначала різниця забитих і пропущених м’ячів. Вона виявилась найгіршою саме у збірної України: два забиті проти чотирьох пропущених. Відтак, маючи однакову кількість очок із переможцем групи, наша команда посіла останнє місце.

Турнірну таблицю очолила збірна Румунії, друге місце — за Бельгією. Третю сходинку зайняла збірна Словаччини.

Стартовий склад збірної у грі з Бельгією

Національна команда України вийшла на поле у такому складі:

  • воротар: Трубін
  • захисники: Миколенко, Матвієнко, Сваток, Забарний, Тимчик
  • півзахисники: Судаков, Бражко, Шапаренко
  • нападники: Довбик, Яремчук

Нагадаємо, цьогоріч фінальну частину чемпіонату Європи приймає Німеччина. Раніше національна збірна зіграла два поєдинки з Словаччиною та Румунією. Перша гра українців завершилась поразкою. Із рахунком 3:0 румуни перемогли. Другий ж матч групового турніру Чемпіонату Європи з футболу став для українців переможним. Тоді українці вирвались вперед лише у другому таймі і зрештою з рахунком 2:1 перемогли Словаччину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності