«Король футболу» Пеле помер у віці 82 років

«Король футболу» Пеле помер у віці 82 років

Легенда футболу з 2021 року лікувався від раку товстої кишки, а місяць тому його госпіталізували з численними недугами

Після тривалої боротьби з онкологічним захворюванням помер легендарний бразильський футболіст Едсон Арантіс ду Насіменту, якого більшість знають як Пеле. Йому було 82 роки.

Про це повідомляє Associated Press.

Легенда футболу з 2021 року лікувався від раку товстої кишки та місяць назад його госпіталізували з численними недугами. Так, кілька днів тому іноземні видання повідомляли, що стан Пеле погіршився і футболіст попрощався із сім'єю та друзями. Зазначається, що рік тому Пеле провели операцію з видалення ракової пухлини. Бразилець пройшов курс хіміотерапії, але пізніше його організм перестав на неї реагувати. Через це його стан поступово погіршувався.

Додамо, що Пеле був не лише спортсменом, а й громадським діячем, який боровся за екологію і краще життя бідняків. У себе на батьківщині він став національним героєм, у світі — спортивним кумиром для мільйонів. Крім того, Пеле виступав проти війни Росії в Україні. Зокрема, він закликав президента Путіна зупинити агресію проти українського народу.

Довідково:

Пеле — єдиний гравець в історії футболу, який тричі ставав чемпіоном світу. Він вигравав цей титул у 1958, 1962 та 1970 роках. Також він двічі перемагав у Міжконтинентальному Кубку та Копа Лібертадорес. Багато організацій називали його найкращим футболістом XX століття. Наприкінці дев'яностих Пеле очолював Міністерство спорту Бразилії.

За свою кар'єру він виступав лише за два клуби. З 1957 до 1974 років нападник провів 585 матчів за бразильський «Сантос», в яких забив 570 голів. Після цього він перебрався до США, де у складі «Нью-Йорк Космос» відзначився 37 разів у 64 поєдинках. За збірну Бразилії у Пеле 92 гри та 78 результативних ударів.

У 1997 році королева Великобританії Єлизавета II посвятила його в лицарі. Коли він відвідав Вашингтон, щоб допомогти популяризувати гру в Північній Америці, саме президент США першим простягнув йому руку: «Мене звати Рональд Рейган, я президент Сполучених Штатів Америки, але вам не потрібно представлятися, бо всі знають, хто такий Пеле».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності