• Головна
  • Спорт
  • Англійським вболівальникам заборонили вхід на стадіон під час Чемпіонату світу-2022: в чому причина

Англійським вболівальникам заборонили вхід на стадіон під час Чемпіонату світу-2022: в чому причина

Англійським вболівальникам заборонили вхід на стадіон під час Чемпіонату світу-2022: в чому причина

МЗС Катару рекомендувало вболівальникам ознайомитися з місцевими звичаями перед поїздкою на футбольний турнір й дотримуватися їх

На Чемпіонаті світу з футболу в Катарі англійських вболівальників, одягнених у кольчуги, із пластиковими мечами та щитами з хрестом Святого Георгія, відмовились пропускати на стадіон.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Костюми хрестоносців в арабському контексті можуть образити мусульман», – заявили у ФІФА.

Антидискримінаційна організація Kick It Out також рекомендувала вболівальникам не одягати маскарадних костюмів, що представляють лицарів або хрестоносців, які нагадують про релігійні війни, які християни вели проти мусульман у Середньовіччі.

Міністерство закордонних справ Катару також рекомендувало вболівальникам ознайомитися з місцевими звичаями перед поїздкою на футбольний турнір й дотримуватися цих звичаїв та традицій.

Додамо, що для багатьох мусульман «хрестовий похід» викликає болісні спогади про історію насильницького вторгнення християн, які прагнули захопити Єрусалим і прилеглі території під ісламським правлінням в XI-XIII століттях. Водночас питання навколо культури та прав були в центрі уваги майже так само, як і футбол на Чемпіонаті світу в Катарі.

Нагадаємо, більшість любителів футболу в Україні та й решта людей, які не цікавляться цим видом спорту, зійшлися на думці, що вболіватимуть за збірну Польщі. Це дуже просто пояснюється, адже ця сусідня країна стала одним із найнадійніших союзників та зробила неймовірно багато для українського народу. Детальніше про розклад матчів та склад «Кадри» читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Спорт

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності