• Головна
  • Спорт
  • Чемпіонат світу-2022: коли гратиме збірна Польщі та хто потрапив до заявки команди

Чемпіонат світу-2022: коли гратиме збірна Польщі та хто потрапив до заявки команди

Чемпіонат світу-2022: коли гратиме збірна Польщі та хто потрапив до заявки команди

Після того, як збірна України поступилась у плей-офф відбору на Чемпіонат світу-2022 з футболу, який пройде у Катарі, багато вболівальників почали думати, яку збірну їм підтримувати на цьому турнірі

Більшість любителів футболу в Україні та й решта людей, які не цікавляться цим видом спорту, зійшлися на думці, що вболіватимуть за збірну Польщі. Це дуже просто пояснюється, адже ця сусідня країна стала одним із найнадійніших союзників та зробила неймовірно багато для українського народу.

Тим паче, що один із найкращих футболістів світу та капітан «Кадри» — Роберт Левандовскі — пообіцяв, що візьме з собою на ЧС з капітанською пов’язкою у кольорах українського прапора. Роберт неодноразово публічно висловлював підтримку Україні та був одним із тих, хто закликав відсторонити збірну росії від матчів кваліфікації на мундіаль (Польща у плей-офф мала зіграти саме з країною-агресором).

Польський футбольний союз опублікував заявку на чемпіонат світу 2022 року. Туди, на жаль, не потрапив захисник київського «Динамо» Томаш Кендзьора (він єдиний з легіонерів в українському чемпіонаті мав реальні шанси поїхати на мундіаль). Натомість до складу також не потрапив захисник московського «Спартака» Мацей Рибус, який не покинув чемпіонат росії після повномасштабного вторгнення (як це зробили Гжегож Крихов’як та Себастіан Шиманскі). Головний тренер «Кадри» ще кілька місяців тому заявив, що не братиме Рибуса на чемпіонат світу, бо той своїми діями підтримує російську агресію.

До заявки національної команди Польщі на майбутній турнір увійшли 26 гравців.

Воротарі: Войцех Щенсни («Ювентус»), Лукаш Скорупскі («Болонья»), Бартломей Дронговскі («Спеція»).

Захисники: Каміл Глік («Беневенто»), Бартош Берешинскі («Сампдорія»), Ян Беднарек («Астон Вілла»), Метті Кеш («Астон Вілла»), Роберт Гумни («Аугсбург»), Артур Енджейчик («Легія»), Якуб Ківьор («Спеція»), Матеуш Ветеска («Клермон»), Нікола Залевскі («Рома»).

Півзахисники: Гжегож Крихов’як («Аль-Шабаб»), Кристян Бєлік («Бірмінгем»), Даміан Шиманскі (АЕК), Пьотр Зелінскі («Наполі»), Себастіан Шиманскі («Фейєноорд»), Шимон Журковскі («Фіорентина») Якуб Камінскі («Вольфсбург»), Пшемислав Франковскі («Ланс»), Каміл Гросицьки («Погонь»), Міхал Скурась («Лех»).

Нападники: Роберт Левандовскі («Барселона»), Аркадіуш Мілік («Ювентус»), Кшиштоф Пьонтек («Салернітана»), Кароль Свідерскі («Шарлотт»).

На груповому етапі ЧС-2022 збірна Польща зіграє у квартеті С. Її суперниками будуть Мексика, Саудівська Аравія та Аргентина. Команда гратиме:

  • 1-й тур — 22 листопада | 18:00 | Мексика — Польща;
  • 2-й тур — 26 листопада | 15:00 | Польща — Саудівська Аравія;
  • 3-й тур — 30 листопада | 21:00 | Польща — Аргентина.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA підготувало розклад чемпіонату світу-2022 в Катарі. Ознайомитись із ним можна тут.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності