• Головна
  • Спорт
  • Експрезидент США може стати співвласником баскетбольної команди НБА

Експрезидент США може стати співвласником баскетбольної команди НБА

Експрезидент США може стати співвласником баскетбольної команди НБА

Вартість «Фінікса» оцінюється приблизно в 4 мільярди доларів

Колишній президент США Барак Обама причетний до однієї з груп, яка розглядає можливість купівлі франшизи НБА «Фінікс Санз».

Про це пише Bleacher Report.

Засновник ресурсу The Ringer та журналіст Білл Сіммонс розповів, що у придбанні «Санз» зацікавлені 19 груп. До однієї з них причетний колишній президент США Барак Обама, якого можуть зробити обличчям цієї кампанії.

Зазначається, що вартість «Фінікса» оцінюється приблизно в 4 мільярди доларів, але ця ціна ще може зрости. Водночас купівля Джо Цаєм «Бруклін Нетс» у 2019 році за 2,4 мільярди доларів наразі є найдорожчою угодою за всю історію НБА.

Слід зауважити, що франшиза зараз продається через скандали, пов’язані з власником «Санз» Робертом Сарвером. Асоціація усунула його через серйозні порушення робочої етики, зокрема расизм та сексизм. Декілька спонсорів «Фінікса» навіть погрожували відмовитися від підтримки команди, якщо Сарвер залишиться у франшизі після відсторонення, а комісар НБА та кілька інших власників тиснули на Сарвера, щоб той погодився продати команду.

Додамо, що якщо Обама приєднається до нової групи власників «Санз», він стане другим президентом США, який мав частку в професійній спортивній франшизі. Раніше Джордж Буш був співвласником бейсбольної команди «Техас Рейнджерс» з 1989 до 1998 років.

Нагадаємо, після кількарічної перерви Львів знову буде представлений у найсильнішому баскетбольному дивізіоні України, адже «Політехніка-Галичина» стала дев’ятим клубом української баскетбольної Суперліги.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності