В Україні спростять процедуру отримання протезів: деталі

В Україні спростять процедуру отримання протезів: деталі

Можна буде швидше подати необхідні документи для отримання протезів

В Україні спростять отримання протезів та реабілітаційних послуг. Для цього у лікарнях створять мультидисциплінарні реабілітаційні команди. Це дозволить розпочати підготовку до протезування на ранньому етапі.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Також він зазначив, що соціальні служби залучать до роботи у закладах охорони здоров'я. Завдяки цьому можна буде швидше подати необхідні документи для отримання протезів та допоміжних засобів реабілітації.

"Через повномасштабне вторгнення росії кількість людей, яким необхідне протезування та реабілітаційні послуги, різко зростає. Тому ми маємо зробити доступ до реабілітаційних послуг для українців якомога швидшим, а самі послуги якіснішими. Для цього ми вже змінюємо умови надання реабілітаційних послуг, підходи до їх оплати в програмі медичних гарантій і затверджуємо відповідні маршрути пацієнтів", – сказав Ляшко.

Крім того, планується створення кабінетів асистивних технологій як однієї з умов контрактування закладів охорони здоров’я за реабілітаційним пакетом програми медичних гарантій.

Нагадаємо, у Львові на базі Національного центру реабілітації “Незламні” у Першому територіальному медичному об’єднанні м. Львова відкрили мобільну майстерню протезів. Проєкт реалізували спільно Мальтійська служба допомоги у Львові, міністерства охорони здоров’я України та Німеччини.

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності