Пережив кому і вісім операцій: львівські лікарі врятували 11-річного хлопця з Харкова

Пережив кому і вісім операцій: львівські лікарі врятували 11-річного хлопця з Харкова

Львівські лікарі врятували 11-річного хлопця з Харкова, який унаслідок обстрілу росіян отримав важкі травми та пережив кому і вісім операцій.

Про це 28 вересня повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

11-річний Артем з Харкова грав у футбол, коли його двір обстріляли касетними бомбами. Обстріл почався раптово, без сповіщень про тривогу, тож хлопець не встиг заховатися.

"Як наслідок — відкрита мінно-вибухова травма грудної та черевної порожнини, ушкодження внутрішніх органів (легень, діафрагми та печінки) з інфекційним ускладненням", — розповідають лікарі.

Унаслідок отриманих травм протягом трьох діб Артем перебував у комі. Через тиждень його евакуювали з Харкова до Львова у дитячу лікарню святого Миколая.

Місяць хлопець не підводився з ліжка, а спеціалісти хірургічного відділення робили усе можливе, аби повернути дитині здоров’я.

"Разом із британсько-американськими та колегами із нашої лікарні св. Пантелеймона вони виконали хлопчику низку високотехнологічних втручань — це відновлення цілісності грудної клітки та правої легені, а також печінки, органів черевної порожнини", — зазначають у медоб'єднанні.

Там додають, що весь цей час стан Артема стабілізувала команда анестезіологів відділення інтенсивної терапії. Коли хлопця перевели у загальну палату, із ним також почали працювати реабілітологи. Досі  старший фізіотерапевт Сергій Худа допомагає Артему відновити функціональність правої руки та покращити ходьбу.

"Мама хлопчика Анна радіє успіхам сина. Завдяки спільній роботі спеціалістів хлопчик знову бігає та навіть грає у футбол. А ще — сам одягається, вмивається, гуляє на вулиці. Відколи Артем потрапив у лікарню, Анна твердо вирішила — лікуватиме сина тільки в Україні. І ще жодного разу про це не пошкодувала", — наголошують у лікарні.

Читайте також:

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності