Львівські медики видалили луччанці 15-см пухлину, яка перетворювала її на чоловіка

Львівські медики видалили луччанці 15-см пухлину, яка перетворювала її на чоловіка

29-річній мешканці Луцька допомогли медики львівської лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання. Жінці провели операцію із видалення величезної пухлини наднирника. Через неї пацієнтка не могла завагітніти і взагалі могла померти.

"Жінка знехтувала рекомендацію лікаря пройти УЗД і проґавила 15-см пухлину, що почала перетворювати її на чоловіка, - розповідають у медоб’єднанні. - Тривалий час Діану турбували гормональні зміни. Голос став грубшим, на обличчі почало рости волосся, а настрій стрибав як на “американських гірках”. Лікар, до якого раніше зверталася Діана, призначив обстеження, однак вона не пройшла УЗД, а відтак втратила можливість вчасно діагностувати пухлину".

Лише, коли місяць тому вона почала впадати в депресію, Діана вирішила повністю обстежитися і була приголомшена – у неї пухлина наднирника. Саме вона була причиною гормонального збою в організмі жінки. Через неї ж Діана, яка мріє про дитину, не могла завагітніти вдруге. Єдиним виходом було - видалити новоутвір.

"У Луцьку, де мешкає жінка, лікарі її проконсультували і скерували до нашого медзакладу. Пухлину пацієнтці видалили лапароскопічно, тобто, через маленький розріз. Операція тривала понад 4 години. Через великий розмір новоутвору - 15 см, що для пухлин наднирника рідкість - орган зберегти, на жаль, не вдалося", - кажуть лікарі.

Проте додають, пухлина виявилася доброякісною. Зараз Діана проходить реабілітацію і, щойно гормони стабілізуються, лікарі дозволять їй завагітніти.

 

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності