Львівські лікарі прооперували чоловіка зі Слов'янська, у якого нога згиналася у різні боки

Львівські лікарі прооперували чоловіка зі Слов'янська, у якого нога згиналася у різні боки

Через фізичну ваду він довго не міг виїхати з-під обстрілів у Слов'янську

Львівські лікарі допомогли чоловікові зі Слов'янська, який не міг ходити через те, що два роки його нога згиналася у різні боки. Через фізичну ваду він довго не міг виїхати з-під обстрілів у Слов'янську. І лише у відділенні травматології лікарні Св. Луки Першого медоб’єднання Львова Павлу дали шанс знову ходити.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

"У 2019 році Павло послизнувся, впав і зламав ногу. У лікарні Слов’янська констатували: перелом настільки складний, що потребує операції й встановлення металевих конструкцій. Однак від запропонованої медичної допомоги чоловік відмовився. Півроку він лежав у гіпсі, сподіваючись, що кістки зростуться самотужки. Цього не сталося, ба більше — на місці перелому у нього сформувався "несправжній суглоб". Нога втратила опірність і почала згиналася під різними кутами", — розповідають лікарі.

Через травму Павло втратив роботу. А коли почалася війна, з сім’єю довго не зміг покинути Слов’янськ. До Львова у квітні його привезли евакуаційним потягом. Навіть тут, аби наважитися на операцію, пацієнтові знадобилося два тижні.

"Зрештою нашим травматологам вдалося позбутися "фіктивного суглобу", вирівняти вісь та довжину кінців і встановити металеві конструкції, які, до речі, оплатили благодійники", — діляться у лікарні.

Там додають, що на ногу Павло не ставатиме ще три місяці. Потім на нього чекає довгий період реабілітації. Однак лікарі обіцяють: за півроку пацієнт не просто ходитиме, а навіть бігатиме.

Нагадаємо, лікарі Першого медичного об’єднання Львова після тривалого лікування змогли врятувати ногу 17-річного волонтера Михайла, який потрапив під обстріл росіян у рідному Сєвєродонецьку.

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності