Для людей з ВІЛ запрацювала платформа і чат-бот для пошуку лікування

Для людей з ВІЛ запрацювала платформа і чат-бот для пошуку лікування

В Україні запрацювала платформа і чат-бот для пошуку лікування людям із ВІЛ. Розробкою займався Центр громадського здоров’я за підтримки проєкту "Інновації для подолання епідемії ВІЛ". Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Ресурси допомагатимуть людям, що живуть з ВІЛ, знайти антиретровірусну терапію (АРТ) як в Україні, так і за кордоном. За допомогою чат-бота можна дізнатися, де розташований найближчий від вас сайт АРТ, що працює, а також проглянути актуальний список АРТ-сайтів у регіоні, куди ви переїхали.

Повідомляється, що фахівці Центру громадського здоров’я регулярно оновлюють дані про заклади, що працюють. Також через чат-бот можна дізнатися список закладів за кордоном, в яких можна отримати АРТ українцям.

На платформі можна отримати інформацію про сервіси для отримання допомоги з доступом до лікування ВІЛ, ТБ, вірусних гепатитів по всьому світу. Також на платформі є контакти лікарів, до яких можна звернутися телефоном та онлайн, способи отримання правової та соціальної допомоги.

Нагадаємо, українці, які постраждали від війни, зможуть проходити лікування за кордоном. Власне, українські після евакуації можуть бути направлені на лікування до клінік країн-членів Європейського Союзу.

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності