Непросте рішення та години роздумів родичів: посмертна донорка врятували життя 2 людей

Непросте рішення та години роздумів родичів: посмертна донорка врятували життя 2 людей

З донорськими органами пощастило людям з Мукачева та Волині

У Львові завдяки пацієнтці-донору медики врятували життя двох людей. Для цього лікарі Першого територіального медичного об’єднання міста Львова успішно відпрацювали операції.

Трансплантологи вилучили у донорки нирки та пересадили їх двом пацієнтам.

"Мешканка Нововолинська змогла врятувати життя 52-річній жінці з Мукачева та 48-річному чоловіку з Волині. Відтепер вони мають змогу повноцінно жити", - кажуть у лікарні.

І додають, що для Нововолинської лікарні це перший досвід трансплантації. До них поступила 64-річна жінка у непритомному стані. Їй поставили діагноз - геморагічний інсульт. Шансів на життя у неї не було.

"І ось наш трансплант-координатор повідомляє, що життя обірвано… Смерть мозку, але є можливість вилучити здорові органи жінки.Після кількох консиліумів констатували смерть мозку", - розповідають лікарі.

Наголошують, що смерть мозку означає, що «життя» в людині підтримують лише апарати життєзабезпечення. Якщо їх відімкнути, то людина перестає жити, якщо залишити - життя можна продовжити на кілька годин чи діб.

"Трансплант-координатор йде до родичів пацієнтки. Непроста розмова. Непросте рішення та години роздумів родичів. Дали згоду", - кажуть у лікарні.

А згодом був ще один консиліум та співпраця з львівськими медиками. Власне, вони і приїхали та взяли всі необхідні аналізи.

Нирки у спеціальному боксі доставили в Перше Львівське територіальне медичне об’єднання та пересадили пацієнтам.

"Увесь час медики працювали під звуки сирен та повідомлення про вибухи на заході України. Доки російські окупанти забирають життя, лікарі продовжують їх рятувати. І не лише лікарі, а й люди. Люди з великими серцями, які могли прийняти таке благородне рішення!", - кажуть у пресслужбі медзакладу

Нагадаємо, У львівських лікарнях значно побільшало людей з травмами, які можуть бути лише у час війни. У Першому територіальному медичному обʼєднанні Львова кажуть, що зазвичай лікують такі у військових, які беруть безпосередню участь у бойових діях.

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності