Евакуйованим з київського Охматдиту дітям трансплантували нирки у Львові

Евакуйованим з київського Охматдиту дітям трансплантували нирки у Львові

Двох хлопців вже виписують з лікарні після успішної операції

Евакуйованих дітей з київського Охматдиту сьогодні виписують додому після успішної трансплантації нирок від посмертного донора. Донором для них став 29-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Згоду на трансплантацію дали рідні. Про це повідомили у Першому територіальному медичному об’єднані міста Львова.

"12-річний Юрко та 15-річний Ігор, які разом проходили діаліз в столичному Охматдиті, — разом в один день отримали новий орган і в один день виписуються з лікарні", — розповіли лікарі.

Юрчик, родом з Житомирської області, три роки лікувався у Києві. Нирки у нього відмовили після того, як перехворів на ангіну. Відтоді хлопчик був на діалізі.

Ігор — з Донецької області. З хворими нирками хлопець народився, лікування не допомагало, хвороба прогресувала. На діалізі був два роки, останні пів року в Києві, до того — в Запоріжжі.

Коли почалася війна, дітей, що ховалися від обстрілів в укриттях, евакуювали до Львова, а там 12 березня їм пощастило отримати донорські нирки. Зараз хлопці виписуються з лікарні й будують плани на життя.

Також пересадили серце 40-річному Віталію з Чернівців. Його життя кардинально змінилося у 2016 році, коли звичайна застуда призвела до делятаційної кардіоміопатії.

"Внаслідок хвороби серце чоловіка збільшилось удвічі і не могло перекачувати достатню кількість крові. Відтоді він страждав на задишку та не міг працювати й жити повноцінно. Проте, усього за два тижні після трансплантації серця, Віталій почувається чудово. Поспішає додому обійняти двох синочків та уже будує плани, серед яких — подорожувати з сім’єю!", — поділилися у Першому територіальному медичному об’єднані.

Там додали, що лікарі й родичі врятованих діток та чоловіка щиро дякують рідним донора за прийняте рішення.

Нагадаємо, львівські та київські кардіологи вперше спільно прооперували дитину у Львові.

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності