В Україні виготовлятимуть ліки проти коронавірусу за ліцензією Pfizer

В Україні виготовлятимуть ліки проти коронавірусу за ліцензією Pfizer

Ліки виготовлятиме фармкомпанія "Дарниця"

Українська фармкомпанія "Дарниця" виготовлятиме ліки проти коронавірусу за ліцензією Pfizer. Про це повідомив виконавчий директор компанії Дмитро Шимків.

Компанія "Дарниця" офіційно виграла конкурс та підписала угоду на отримання ліцензії на розробку та виготовлення препарату проти Covid-10. Компанія виготовлятиме ліки нірматрелвір у комбінації з низькою дозою ритонавіру

"18 березня 2022 року Дарниця офіційно виграла конкурс та підписала угоду із МРР (The Medicines Patent Pool - організацією уповноваженою ООН) на отримання ліцензії щодо розробки та виробництва генеричної версії орального протиковідного препарату Pfizer нірматрелвіру (nirmatrelvir) у комбінації із низькою дозою рітонавіру (nirmatrelvir; ritonavir)", - розповів Дмитро Шимків.

Повідомляється, що "Дарниця" є першою та єдиною компанією в Україні, яка має право розробки та виробництва генеричної версії лікування коронавірусу. Окрім того, фармкомпанія постачатиме препарат в 95 країн з низьким і середнім рівнем доходу.

"Війна із агресором йде на нашій землі. Але й світова пандемія нікуди не поділася. В умовах воєнного стану в країні, а також на фоні пандемії, потужна та інноваційна фарма – це надважлива складова національної безпеки держави", - додав виконавчий директор компанії "Дарниця"

Нагадаємо, Lviv.media розповідало, як компанія Pfizer відреагувала на російську агресію проти України. Так, Pfizer продовжить постачати до Росії медикаменти, однак весь прибуток віддасть на гуманітарну підтримку Україні.

Також компанія не приступатиме до нових клінічних випробувань у Росії та не залучатиме нових пацієнтів до поточних випробувань. Всі клінічні випробування Pfizer перенесе на альтернативні майданчики за межі Росії.

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності