Коронавірус: головні новини дня

Коронавірус: головні новини дня

Розповідаємо про симптоми коронавірусу та розширення програми "єПідтримка"

Кошти "єПідтримка" можна використати на оплату комунальних послуг

Відсьогодні кошти за президентською програмою "єПідтримка" можна використати на оплату комунальних послуг. Однак зробити це зможуть вакциновані українці старше 60-ти років.

"Українці від 60 років можуть використати 1000 грн від держави на оплату комунальних послуг, а українці від 14 років — на передплату друкованих видань на Укрпошті", - розповідають у Мінцифри.

Окрім того, держава збільшила термін використання коштів за державною програмою до 9-ти місяців. Зокрема, раніше використати «президентську тисячу» потрібно було до 4-ьох місяців з дати отримання коштів.

Понад 80% учнів Львова повернулися за парти

На сьогодні у львівських школах присутні 86% дітей, розповів мер Львова Андрій Садовий. Зокрема у всіх школах проводиться очне навчання, окрім одного навчального закладу – Львівського фізико-математичного ліцею.

"Міська комісія ТЕБ і НС вирішила, що відсьогодні директори шкіл самостійно приймають рішення стосовно очного чи дистанційного навчання. Думаю, що це правильно, адже директори краще знають, яка ситуація із захворюваністю у їх навчальних закладах. Де потрібно, школи чи окремі класи будуть навчатись онлайн. Станом на сьогодні десь близько 85% дітей повернулися до шкіл", - розповів Андрій Садовий.

Нагадаємо, минулого тижня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення послабити деякі карантинні обмеження. Зокрема учні 5-11 класів переходять на очне навчання. Те, в якому форматі навчатимуться діти, вирішуватимуть керівники кожного навчального закладу окремо.

У Мінздоров’ї розповіли різницю між коронавірусом та сезонною алергією

Міністерство охорони здоров'я розповіло про відмінності із Covid-19 та іншими сезонними захворюваннями.

"COVID-19 часто можна сплутати з іншими вірусними захворювання або тими, що викликають схожі симптоми. До прикладу, сезонна алергія також може спричинити кашель, нежить та утому. А от підвищення температури все ж таки частіше зустрічається у людей із COVID-19", - повідомили у міністерстві.

Коронавірусне захворювання та сезонна алергія схожа такими симптомами, як втома, головний біль, кашель, задишка, чхання, нежить та свербіж очей або сльозотеча.

Однак Covid-19 відрізняється низкою інших симптомів. Зокрема, одним із відмінних симптомів коронавірусу є підвищення температури, біль у горлі, втрата або спотворення смаку, або запаху.

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності